Herinneringen

Herinnert u nog dat in ons dorp ‘t Zand er geen televisies, telefoons, auto’s, fietsen en dergelijke waren? En dat wij ons zo veel mogelijk lopend verplaatsten? Dat wij als kleine kinderen bij het café van Jaap de Wit en in het woonhuis van de familie Wijte op woensdag en zaterdagmiddag ‘Dappere Dodo en Koko en vliegende knorrepot’ gingen kijken? En herinnert u zich ook de vele kleine zelfstandige winkeltjes met de voor ons vele herkenbare eigenaren? Ook was ons dorp toen een aantal zeer ludieke personen rijk. Zoal bijvoorbeeld Manus Bierman, Hannes Middelie en natuurlijk niet te vergeten Rikus Flumans. Dit allemaal is meer dan 60 jaar geleden.

Het karige loon dat er toen verdient werd, ging bijna geheel op aan de kosten voor de woning en het dagelijkse eten, ook kwam het eten vaak nog uit eigen tuin. En de kleding ging van oud naar jong.

En zie nu de vele veranderingen, meer auto’s/ brommers en scooters op de weg. Soms staat zelfs de televisie de hele dag aan en wordt er niet meer gezamenlijk gegeten. Bijna iedere dag sta je nu 1 of meerdere keren onder de douche. Vroeger hadden de meeste adressen nog geen douche en werd er dus aan de wastafel of aan de aanrecht gewassen, en dan ook nog eens vaak met koud water!

Na veel positieve veranderingen in ons dorp in de afgelopen 60 jaar, stagneert het nu helaas.
Velen van ons willen nu in de communicatie geen aanpassingen meer! En dus vast houden aan het oude. Hoe kan dat? Terwijl het juist nu zo belangrijk is om mee te gaan met de ontwikkelingen, wereldwijd, een snelle betrouwbare communicatie via glasvezel en dat met de snelheid van het licht!

Natuurlijk weten wij niet hoe snel deze ontwikkelingen zullen gaan, maar ik vind dat dit dorp er zeker klaar voor moet zijn. Daarom nogmaals, beste en lieve Zantemmers meld je nu toch aan voor dit glasvezelnetwerk, zodat dit dorp klaar is voor de toekomst!

In mijn wandeltocht via het Pieterpad door het mooie Brabantse en Limburgse land, ben ik vele malen werkploegen tegengekomen die overall Glasvezel aan het ingraven waren.
Ook heb ik diverse mensen gesproken die al Glasvezel in huis hadden. En zij waren er heel erg super blij en tevreden mee.

Beste Zantemmers, het is voor 1 jaar, daarna ben je geheel vrij om te kiezen wat je dan wilt.
Maar dan hebben de meeste van ons in ieder geval geheel gratis een supersnelle verbinding.
Waarschijnlijk komen er in de toekomst ook nog wel meer aanbieders die gebruik willen maken van dat glasvezelnetwerk en zal onze keuze nog groter worden op dit nieuwe netwerk.

Wij, de familie Tuin, hebben ons al lang aangemeld en zijn dus klaar is voor de toekomst! Hoop dat er nog veel mensen ons zullen volgen.

Met vriendelijke groeten van een mede dorpsgenoot,

Cock Tuin

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info