Het verhaal van het kanaal

In de zaal van café de Jonge Prins houdt Dick Keijzer uit Landsmeer zaterdag 28 maart om 15.00 uur een interessante dialezing over de aanleg van het Noordhollands Kanaal.

Onder de titel ‘Het verhaal van het Kanaal’ maakt het publiek een denkbeeldige reis van Amsterdam naar Den Helder langs en over het Noordhollands Kanaal. Het kanaal is gegraven op initiatief van Koning Willem I in de periode 1819-1824. De bezoekers krijgen dia’s te zien en horen het relaas van de aanleg, de geschiedenis en de mensen van de waterweg, door ‘Holland op z’n langst’, die Amsterdam een betere verbinding met de Noordzee moest geven. Tijdens deze reis wordt ook even rondgekeken in Purmerend en Alkmaar om te ontdekken hoe het kanaal de ontwikkeling van deze steden heeft beïnvloed. Uiteraard komt ook ’t Zand in beeld met enkele nostalgische plaatjes. Het Noordhollands Kanaal was eens de slagader van de Amsterdamse handel.

Deze middag wordt georganiseerd door De Zonnebloem afdeling ’t Zand/Oudesluis en is voor iedereen toegankelijk. De duur van de lezing is ongeveer 2 x 45 minuten. De zaal is om 14.30 uur open. Toegangsprijs  € 5,- inclusief een kop koffie/thee.Vol is vol, dus wilt u verzekerd zijn van een plaats, dan kunt u bellen naar De Jonge Prins, tel. 0224-591235.

Kanaal 't Zand

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info