Hier zit een luchtje aan! Ondermijning/Drugslab: Herkent u het?

Op donderdag 8 oktober vanaf 10:00 uur staat er een ondermijningskeet op de parkeerplaats aan de Wilgenlaan in Schagen. Bedrijven uit onze gemeente worden uitgenodigd voor een voorlichting over ondermijning op de gebieden van cocaïnehandel, hennepteelt en synthetische drugs.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Ondermijning komt helaas steeds regelmatiger voor. De signalen moet je wel leren herkennen. Laat u informeren over alle gevaren die op de loer liggen”.

In de twee geplaatste containers wordt door experts informatie verstrekt over de materialen van de handel, het gebruik en de criminaliteit erachter. De containers liggen vol met aanwijzingen en materialen die bij verschillende soorten van productie worden gebruikt.

Binnen is bijvoorbeeld een hennepplantage te zien.  Ook wordt verteld over cocaïne en hoe men synthetische drugs ontwikkeld.  En last but not least: informatie over de gevaren zoals brand, ontploffingen, wateroverlast en bijvoorbeeld illegale stroomaftap.

 

U wordt meegenomen in de wereld waarin u mogelijk verleid zou kunnen worden om deel te nemen aan deze wereld. U kunt zelfs de specifieke geuren komen ruiken.

En niet alleen wordt men geïnformeerd over het hoe, maar ook over witwassen en investeringen met als doel om in de bovenwereld om macht of uitbreiding te bewerkstelligen.

 

Aanmelding vooraf is nodig en vol is vol.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar OOV@schagen.nl  Geeft u dan even aan met hoeveel personen u wilt komen. U ontvangt dan een tijdstip waarop u bent ingedeeld. Wilt u liever meteen weten op welk tijdstip u kunt komen? Bel dan met Mevr. M. van der Wal op nummer 0224-210782 (van maandag tot en met donderdag)

Samenwerking

De gemeente Schagen organiseert deze actie in samenwerking met de politie Noord-Holland.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info