HiRB-subsidie afgerond voor opknappen bedrijven

In totaal 8 bedrijven hebben gebruik gemaakt van de HIRB-subsidie (Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen). Deze subsidie is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. De uitvoering deed gemeente Schagen, in samenwerking met de OFS (Ondernemersfederatie Schagen) en IBS (Industrie- en bedrijvengroep Schagen). Met de subsidie renoveerden de ondernemers hun bedrijfspand. Ook maakten zij het pand duurzamer.

Meerdere bedrijven hebben de subsidie gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen. Andere voorbeelden zijn isolatieramen, gevelverfraaiing en isolatie van het dak. Hiermee slaan de bedrijven twee vliegen in één klap: verfraaiing en duurzaamheid.

We kunnen spreken van een mooi succes. Door de toegekende aanvragen is het totale budget aan subsidie van de provincie Noord-Holland, groot €75.000,- , nagenoeg volledig besteed. Dit is door de gemeente uitgekeerd.

Dit succes is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Ondernemers Federatie Schagen en Industrie en Bedrijvengroep Schagen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info