Ho Ho Ho

De bronafbeelding bekijken

Het einde is nabij!!!

Heeft natuurlijk alles te maken met de naderende feestdagen, de jaarwisseling. Valt best mee dus. Alhoewel. Als ik om mij heen kijk lijkt deze tijd voor sommige toch best behoorlijk veel stress op te leveren. Opeens moet er toch heel veel nog gedaan worden. Alsof dat volgend jaar niet meer kan denk ik dan. Tuurlijk, op het werk moeten er zaken afgerond worden. Maar ook word er gezucht. Pfff kerstborrel, kerst lunch, brunch, nieuw kerstpak op de valreep of toch een goede foute trui. Waar gaan we de kerstdagen en de jaarwisseling door brengen. Maken we het groots, houden we het klein. Voornemens worden besproken. Afspraken alweer gemaakt. Maar ook geweldige terugblikken op tv en gave muzieklijsten op de radio. Overal lichtjes, versiering, heerlijke hapjes, drankjes en zelfs nog een dag een soort van laagje sneeuw als je het zo noemen mag. Maar waar ik mij altijd weer het meeste over verbaas is het boodschappengedrag. Tijdens mijn wekelijkse boodschappen zie ik al ruim van te voren hamstergedrag. Alsof de winkels voor weken dicht gaan. Of we kans lopen ingesneeuwd te raken. We dagen ons huis niet meer zullen verlaten. Tulbanden en kerstbrood worden ingeslagen. “Als het zo ver is , is het uitverkocht” verantwoord een dame ongevraagd terwijl ze van ieder 3 stuks in haar winkelwagentje stapelt. “Ik zou er nog een paar bij nemen, je weet maar nooit” antwoord ik haar en laat haar twijfelend achter. Verderop staat een echtpaar fanatiek kant-en-klaar-gevulde-eieren-4-stuks-in-een-doosje-á-8-euro (en ze smaken naar plastic) na te tellen om te kijken of alle gasten in ieder geval 1 ei kunnen nuttigen. Aan de andere kant staan de 10-in-een-doos-eieren en met 1 handeling ben ik klaar. De man kijkt op. Ik denk ‘heerlijk, vers gevulde eieren en veel goedkoper’ en proost met de doos eieren richting de man. De wagens worden verder volgestopt. Rode wijn, witte wijn en waar staat de champagne? “Deze is uitverkocht” hoor ik de medewerkster antwoorden op deze vraag “er waren maar 200 flessen binnen gekomen, maar er komen binnenkort weer nieuwe binnen hoor!” . Met paniek in de ogen kijkt de dame in kwestie rond…….het einde nabij……juist vandaag heeft zij de champagne op haar lijstje staan. Ik vang haar blik en geef een klein knikje richting de flessen kinderbubbels. Daarna rijd ik snel met mijn yoghurt, melk en brood karretje richting kassa want daar is het op het moment vrij rustig dus ben ik zo weer weg. Ik gok op de maandag voor kerst. Dan is er vast nog een nieuwe levering. En anders kiezen we een achtergebleven armoedje. Het hondje met het schele oog en knak-oor heeft toch ook een thuis nodig. Smaakt vast net zo goed en anders bakken we lekker zelf iets. In ieder geval wens ik iedereen een gezellige, smakelijke en gezellige kerst. En een heel knallende nieuwjaar wisseling. De tijd komt niet stil te staan maar gaat gewoon weer door 1 januari. Maak je dus niet te druk maar geniet. Ik ben hier 2 januari weer, tot dan!!!

vrolijke groet

De bronafbeelding bekijken

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info