Hoe willen onze inwoners geïnformeerd worden?

De gemeente Schagen wil weten hoe zij haar inwoners het beste kan informeren. Daarom onderzoekt de gemeente dit door middel van een enquête.

De gemeente informeert inwoners op verschillende manieren over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld via communicatiemiddelen zoals de krant, huis-aan-huis bladen, dorpsbladen, internet, de lokale radio en tv, en sociale media. Burgemeester Marjan van Kampen: “We vinden het belangrijk dat onze inwoners onze informatie makkelijk kunnen vinden. Daarom willen wij graag antwoord op vragen zoals: Welke communicatiemiddelen kan de gemeente het beste inzetten om haar inwoners te informeren? Welke sociale media gebruiken onze inwoners? Ook willen we graag weten over welke onderwerpen onze inwoners informatie willen ontvangen, zodat wij onze middelen hierop kunnen afstemmen.” De uitkomsten gebruikt de gemeente om de informatievoorziening richting haar inwoners zo goed mogelijk bij de wensen te laten aansluiten.

Meedoen
Het online inwonerspanel is een panel waar inwoners uit de gemeente Schagen lid van kunnen worden. Zij krijgen automatisch een mail met de vraag om mee te doen. Wie nog geen lid is, maar wel aan de enquête wilt meedoen, kan zich opgeven via www.schagen.nl/inwonerspanel. Zij krijgen automatisch een mail met de vraag om mee te doen. “Ook ondernemers kunnen meedoen aan deze enquête,” aldus burgemeester Van Kampen-Nouwen. “Natuurlijk willen wij ook van hen weten wat hun mening is.” Wie geen lid is van het inwonerspanel kan ook meedoen. De enquête loopt van 25 juni tot en met zondag 5 juli 2020 en kan ingevuld worden via www.startvragenlijst.nl/schagen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info