Hoe ziet gemeente Schagen er in 2040 uit?

Leven we in 2040 zoals de Jetsons en heeft iedereen een eigen vliegende schotel? Of hebben we allemaal een chip ingebouwd gekregen waarmee we met anderen kunnen communiceren? Niemand die het weet, maar iedereen heeft er vast wel een beeld bij. De gemeente Schagen wil graag weten hoe inwoners en ondernemers denken dat de gemeente er in 2040 uit ziet. En als je weet hoe we 25 jaar geleden leefden, zou dat nog wel eens heel anders kunnen zijn dan we vermoeden.

De komende tijd vinden er allerlei acties plaats waarbij inwoners en ondernemers hun mening kunnen geven. Dit alles wordt samengevoegd tot een visie 2040 voor de gemeente Schagen. De eerste actie is donderdag 21 mei: dan staan medewerkers van gemeente Schagen op de markt in de kern Schagen die bezoekers naar hun visie op 2040 vragen.

Burgemeester Marjan van Kampen over de visie 2040: “De visie 2040 wordt onze stip op de horizon, zeg maar onze gewenste bestemming. Als we weten waar we heen willen, kunnen we de koers uitzetten die ons daar naar toe brengt en daarmee anticiperen op mogelijke veranderingen die er aan komen. De visie 2040 is ook belangrijk omdat we willen weten waar onze gemeente voor staat en wat ons uniek maakt. Wat voor gemeente zijn wij over 25 jaar? Graag horen wij van onze inwoners en ondernemers hoe zij daar over denken. Immers, besluiten die wij als gemeente nu nemen, hebben gevolgen voor de toekomst . Het helpt ons bij het maken van keuzes om te weten hoe inwoners en ondernemers over die toekomst denken.”

Verschillende acties
De actie op de markt in Schagen is de aftrap om inwoners en ondernemers te betrekken bij het maken van de visie 2040. Daarnaast vindt er nog een digitale enquête plaats. Het online inwonerspanel krijgt deze vragen rechtstreeks gemaild. Andere inwoners en ondernemers kunnen meedoen via www.startvragenlijst.nl/schagen.
De jeugd heeft de toekomst! Alle kinderen die dit jaar 10 jaar worden, kunnen meedoen aan een wedstrijd ‘in de toekomst kijken’. Zij kunnen hiermee een prijs winnen voor hun hele klas. Zij krijgen hierover een brief van de burgemeester met de oproep om mee te denken over de toekomst. En op maandag 15 juni is er een avond waarop raadsleden met inwoners, ondernemers en instellingen gaan speeddaten en in gesprek gaan over Schagen in 2040. De bedoeling is dat de concept visie 2040 vóór de zomer klaar is.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info