Hovenier brengt kleur aan ’t Zand

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op woensdag 8 januari 2020 in De Jonge Prins wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2019 is gekozen en zo de opvolger wordt van Fietsen van Graas. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag Hoveniersbedrijf Stef van den Berg.

Hoveniersbedrijf Stef van den Berg kleurde en vrolijkte ‘t Zand op. Hij plaatste vijf jaar geleden dertig bloemen- en plantenbakken in het dorp en mocht dat dit jaar uitbreiden. “Ik heb negen bloemenbakken die als wegversperring dienen gevuld en onderhouden en twee potten op de brugleuning geplaatst”, zegt Stef van den Berg. “Het is een leuke samenwerking met de Zakenclub en de Dorpsraad.”

Van den Berg (37) kreeg louter positieve reacties. Dit werk is slechts een nevenactiviteit van het bedrijf. Met twee leerlingen en een vaste medewerker kan de onderneming al het werk in en rond de tuin uitvoeren. “Ik onderscheid me met duintuinen. Dit zijn onderhoudsvriendelijke tuinen met groen en oog voor het milieu. Verder plaats ik ook veel verschillende soorten schuttingen.”

Buckfast

Naast zijn hovenierswerkzaamheden is de inwoner van Callantsoog al vijftien jaar imker. “Ik heb achter in mijn tuin veertig kasten staan. Het nadeel en een grote vrees van mensen is dat bijen kunnen steken. Ik kweek een vriendelijke rasbij, de buckfast. Dit is een bij die relatief gezien weinig steekt en veel honing opbrengt.” Daarnaast staat de feestmaand december bij Van den Berg in het teken van vuurwerk. “Op zaterdag 28 december organiseer ik een familie vuurwerkdemonstratie. Daar komt gemiddeld vijfhonderd man op af. Het is echt een gezellig evenement. Ik demonstreer dan het assortiment en kinderen kunnen met eigen ogen zien welk vuurwerk ze willen kopen. Ik doe dat al jaren en het is uniek in de regio.” Kijk voor meer informatie op www.stefvandenberg.nl.

 

Klik hier voor de kerstkrant ’t Zand inZicht.

Foto gemaakt door André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info