Hulpwijzer Noordkop volledig in de lucht

Inwoners uit Hollands Kroon en Schagen kunnen vanaf nu voor vragen over zorg, jeugd en inkomen op een digitale sociale kaart terecht, namelijk de ‘Hulpwijzer Noordkop’. De hulpwijzer is te zien op www.hulpwijzernoordkop.nl.

Op de hulpwijzer staan herkenbare vragen die inwoners kunnen hebben in het dagelijks leven over wonen, zorg, geld, werk, vervoer en actief zijn. De hulpwijzer helpt bij het zoeken naar passende oplossingen voor de eigen situatie.

Hulpwijzer draagt bij aan zelfredzaamheid van inwoners
De manier waarop de hulpwijzer is opgebouwd, zorgt ervoor dat inwoners worden gestimuleerd en gefaciliteerd om zelf oplossingen te vinden voor hun hulpvraag. Via tips en adviezen krijgen inwoners inzicht in de voorzieningen die voor hen beschikbaar zijn. Ook wordt er verwezen naar andere (vrijwilligers)organisaties die kunnen helpen bij vragen. Daarnaast is het grote voordeel dat de hulpwijzer op elk gewenst moment van de dag geraadpleegd kan worden.

Op weg naar de beste kwaliteit
De hulpwijzer is nieuw en moet de komende tijd aangevuld worden. Suggesties hiervoor kunnen wij goed gebruiken. Mail de redactie via helpdeskvind@sdu.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info