Hypermoderne spuitrobot voor Doedens

Hypermoderne spuitrobot voor Doedens

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op woensdag 8 januari 2020 in De Jonge Prins wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2019 is gekozen en zo de opvolger wordt van Fietsen van Graas. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag Timmerfabriek Doedens.

Timmerfabriek Doedens heeft recent een aangebouwde bedrijfsruimte inclusief een spuitrobot in beslag genomen. “Er is 725 m2 bijgekomen op de bestaande 1.200 m2”, zegt Jeroen Doedens. Hij runt het bedrijf, dat twaalf medewerkers telt, met Gert-Jan Mosch.

De spuitrobot was een flinke investering voor de onderneming en kwam min of meer per toeval op hun pad. “De ruimte voor de afwerkmontage werd te klein”, vertelt Doedens (54). “We wilden van 150 naar 300 m2, maar met de aanbouw bleef er nog eens 300 m2 over. Dit wilden we uiteraard zo slim mogelijk benutten. We hebben gekeken waar we het bedrijf mee konden versterken en zo kwam de spuitrobot naar voren. Aanvankelijk dachten we dat dit veel te duur, te groot en te ambitieus zou zijn, maar niets bleek minder waar. Dankzij de spuitrobot is de kwaliteit ontegenzeggelijk omhoog gegaan. De productie is vergroot. De robot spuit de kozijnen, houdt de ingestelde droogtijd aan en gaat daarna weer spuiten voor de tweede laag. Ook buiten onze reguliere werktijden doet hij zijn werk.”

Onderscheiden

Timmerfabriek Doedens verwacht dat deze ontwikkelingen weer nieuwe klanten opleveren. “De spuitrobot is zeker een goed argument. Onze belangrijkste speerpunten blijven toch het nakomen van onze afspraken, de leverbetrouwbaarheid, de kwaliteit die we leveren en dat we de incidentele klachten direct oppakken. Daarmee onderscheiden we ons.” Binnenkort krijgt de buitenkant van het bedrijf een facelift. Kijk voor meer informatie op www.timmerfabriekdoedens.nl.

Klik hier voor de kerstkrant ’t Zand inZicht.

Foto gemaakt door André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info