Iedereen

Vroeger, en dat is ondertussen best alweer even terug. Toen ik een jaar of 14-15 was waren vriendin en ik stiekum best trots als we ouder werden geschat. Altijd heb je van die overgangen. Er nét wel of nét niet bijhoren. In “onze” tijd was er nog geen leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol. Dus naar je legitimatie werd nooit gevraagd. Wel moest je 18 jaar of ouder zijn om bijvoorbeeld de Vijverhut (nu Brekers) binnen te komen. Hoe mans voelde het als dit gewoon lukte.

Tót je op een leeftijd komt dat je liever jonger geschat wordt. Dat je zou wíllen dat er naar je legitimatie gevraagd word. Deze tijd helaas nooit mee mogen maken. Wel zit ik nu op een leeftijd dat je er van droomt om er jonger uit te zien.  Eerlijk gezegd blijft het bij mij bij dromen. Echt veel werk maak ik er zelf (nog) niet van. Moet ik zeggen dat ik nog geen armpjes heb waar de vellen bij hangen alsof de natte was over een rek is gegooid. Dan zou ik rondjes draaien met gewichten tot ik een ons weeg vermoed ik.

Maar goed, tegenwoordige tijd zijn er veel en veel meer leeftijdsgebonden regels. Het brengt heel veel voordelen, maar soms ook wat nadelen met zich mee. Zo hoor je vaak dat de jeugd tot en met de 18 toch wel regelmatig naast het net vist voor wat betreft feesten en partijtjes. Is het nu net zo dat in ’t Zand het barst van de 18 min jeugd. Jeugd die allang van gezelligheid houd , een feest graag viert of gezellig samen komt. Dansen op hippe muziek of “kletsen” in een hoekkie. En met de kermis voor de deur is er genoeg gelegenheid bij de botsauto’s, of rondom de zweef. Maar gelegenheid om binnenshuis kermis te vieren is er niet. Om te leren roeien zoals wij dat deden en te hossen op kermismuziek.

Wás er niet moet ik zeggen. Want gelukkig is er een persoon geheel vrijwillig opgesprongen en heeft een club om zich heen gevormd om deze 18min jeugd ook een denderend kermisfeest te geven. Dit jaar zal voor het eerst en hopelijk niet voor het laatst op kermiszaterdag, van 20.00 uur tot 00.00 uur een geweldig Zandsation Zero feest worden gehouden in de WBO. Geen alcohol, geen drugs. Wel goede muziek en een gezellig onderkomen. Hoe mooi is het dat de 12 tot 18 jaar nu ook aan bod komt. Mogelijk gemaakt door Handbal én voetbalvereniging Geel Zwart (klinkt mooi HVVGZ) in samenwerking met de WBO. De jeugd is onder de pannen. Nu de senioren nog. Ook altijd in voor een feestje.

En dus stonden twee medewerksters van de Zandstee op en organiseerde een Senioren kermisbal in de Jonge Prins Dinsdag 15 oktober vanaf 10.30. Geweldig vind ik het dat iedere leeftijdscategorie aan bod komt. Kom ik wel tot de conclusie dat ik er precies tussen inval. Voor Zandsation Zero vûl te oud . En voor het Seniorenbal voel ik me toch nog even te jong. Maar hé, ik zoek mijn heil tussendoor gewoon in de kroeg. Hoef ik mijn legitimatie niet mee te nemen. Ben duidelijk boven de 18 maar hopelijk wordt ik ook nog niet richting het seniorenbal gedirigeerd.

 

Afijn, het eeuwenoude gezegde: je bent je zo oud als je voelt. Wens ik íédereen een héél mooi kermisfeest toe.

vrolijke groet

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info