In beweging tijdens Week voor de Gezonde Jeugd!

Van maandag 11 tot vrijdag 15 maart is het de “Week voor de gezonde jeugd’. De aftrap ervan was op vrijdag 8 maart, tijdens de JOGG NL Vitaal dag. De landelijke opening doet Koning Willem Alexander.

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak letterlijk de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Van 11 tot 15 maart vraagt ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ extra aandacht voor een gezonde leefstijl voor jongeren, want een op de zeven kinderen heeft last van overgewicht. Op een aantal plekken wordt een strandbal uitgereikt aan kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Dit gebeurt op kinderopvanglocaties, peuterspeelzalen, JGZ, de gymles van Nijntje Beweegdiploma en op het gemeentehuis bij het afhalen van een ID voor jonge kinderen (0-4 jaar).

Tijdens Week voor de Gezonde Jeugd roept, initiator van de week, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met JOGG-gemeente Schagen op om jongeren meer te laten bewegen. Dat is namelijk niet alleen goed voor hun conditie, maar ook voor hun sociale en cognitieve vaardigheden. Kinderen die genoeg bewegen en gezond eten zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Jongeren moeten minimaal een uur per dag bewegen om gezond te blijven. Een norm waar maar de helft van de jongeren in Nederland aan voldoet.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info