Inbrekers gaan niet op vakantie!

Sinds een aantal weken signaleert de politie een verhoging van het aantal inbraken in onze gemeente Schagen. Vooral in de dorpskernen is een stijging te zien. De mogelijke oorzaak van deze stijging is de vakantieperiode.

In de zomerperiode gaan veel mensen op pad voor een (korte) vakantie. Dit zien de inbrekers ook! Thuiskomen en dan een grote ravage aantreffen, dat wil niemand. Zorg dat u het niet overkomt en neem maatregelen!

Denkt u er wel eens aan dat een ladder of afvalcontainer in de achtertuin een perfect opstapje is naar een balkon of raam? En laat u de sleutel niet (aan de binnenkant) in het slot wanneer u de deur heeft afgesloten? De inbreker kan dan eenvoudig inbreken door een gaatje te boren onder het slot, om vervolgens uw sleutel om te draaien met een ijzerdraad. Ook inbrekers lezen op de sociale media hoe mooi de omgeving in het buitenland is en dat het zo fijn is om even weg te zijn.

En wist u dat u bij een heterdaad of zeer verdachte situatie van woninginbraak ‘gewoon’ 112 mag bellen? De centralist van de meldkamer stuurt dan gelijk een politie-eenheid! Let erop hoe de dader eruit ziet en in welke richting hij vertrekt, zodat u dit aan de politie kan doorgeven. Noteer eventueel ook het merk en kenteken van het vervoermiddel. Het is van belang zo snel mogelijk te bellen, want een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan! Door uw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbreker oppakken.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info