Informatie nodig over monumenten Schagen

De gemeente Schagen wil graag van alle gemeentelijke monumenten goede beschrijvingen hebben. Dit is nodig om toeristische routes en informatieborden te maken. Daarom vraagt de gemeente aan eigenaren van monumenten om informatie.

De stad en dorpen van Schagen kunnen bijzonder trots op hun erfgoed zijn. De gemeente wil dit graag uitdragen. De monumenten zijn hierin een belangrijk onderdeel. Met informatiebordjes wil de gemeente het verhaal van Schagen vertellen. Bewoners en voorbijgangers kunnen zo meer over de monumenten te weten komen.

Van veel monumenten zijn geen (actuele) beschrijvingen beschikbaar. Daarom worden de panden eerst beschreven. Voor de beschrijvingen wordt gebruik gemaakt van archieven en literatuur. Maar uiteraard is het belangrijk dat deze informatie wordt aangevuld met de kennis van bewoners over de panden.

De gemeente ontvangt daarom ook van de inwoners graag meer informatie over de verschillende panden in Schagen. Dit om de beschrijvingen zo volledig mogelijk te maken. Daarom vraagt de gemeente aan eigenaren van de 152 gemeentelijke monumenten om meer informatie te geven over hun monument.

Deze informatie kunnen de eigenaren sturen naar: erfgoed@schagen.nl.

Hoe de monumenteninformatiebordjes eruit komen te zien, wordt later bepaald. Monumenteneigenaren worden hier dan uiteraard nog van op de hoogte gebracht. Voor nadere vragen kan men contact opnemen met de gemeente, vragen naar Saskia Olivierse.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info