Informatiebijeenkomst Schagen samen aardgasvrij

Op dinsdag 11 mei van 19.30 tot 20.30 uur organiseert gemeente Schagen een online informatiebijeenkomst voor alle inwoners en ondernemers over de Transitievisie Warmte. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat de warmtetransitie is en wat dit kan gaan betekenen voor uw woning, bedrijfspand of gebouw. Tijdens de bijeenkomst kunnen vragen worden gesteld via de chat.

“In Nederland bereiden we ons voor om van het aardgas af te gaan, maar hoe doen we dat in Schagen? Er is geen standaard oplossing. Alleen door intensief samen te werken en ideeën uit te wisselen met onze inwoners en ondernemers, heeft dit een kans van slagen,” aldus wethouder Hans Heddes.

Transitievisie Warmte
Dit jaar maakt gemeente Schagen samen met inwoners en ondernemers een Transitievisie Warmte voor een aardgasvrij Schagen in 2050. Hierin staan voorstellen voor duurzaam aardgasvrij verwarmen en koken. Het geeft een doorkijk naar de toekomst en beschrijft hoe de gemeente samen met haar inwoners de komende 30 jaar stap voor stap van het aardgas kan gaan. De meest kansrijke buurten of locaties worden benoemd en de alternatieve warmtebronnen waarmee Schagen in de toekomst van warmte kan worden voorzien. Dit geeft alle partijen houvast voor wat er de komende jaren gaat gebeuren. Het blijft een momentopname. De techniek gaat verder en de komende jaren komen er ongetwijfeld nieuwe mogelijkheden en verbeteringen voor een succesvolle overgang naar schone energie. Daarom wordt de Transitievisie Warmte elke vijf jaar herijkt en ‘up to date’ gemaakt.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens de avond staan drie vragen centraal ‘Wat is een Transitievisie Warmte?’ ‘Wat betekent dit voor Schagen?’ ‘Wat betekent dit voor mij als inwoner/ondernemer?’ Het wordt een interactieve bijeenkomst. Veel gestelde vragen uit de chat worden waar mogelijk beantwoord door deskundigen. De avond wordt samengevat door een tekenaar die in beeld brengt hoe wij “Schagen samen aardgasvrij” maken op basis van de inbreng tijdens de avond.

Aanmelden
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot en met 10 mei. Dat kan door een e-mail te sturen naar duurzaamheid@schagen.nl of door te bellen via telefoonnummer (0224) 210 400. Na inschrijving ontvangt men een link voor de bijeenkomst en het programma.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info