Informatieve bijeenkomst over gebied Makado

Vrijdagavond 23 februari om 19.30 uur presenteren de gemeente, aannemer Ooms en Makado de plannen voor verbetering van de openbare ruimte rond het winkelcentrum. Daarnaast is er een impressie van de uitbreiding en modernisering van Makado zelf. Het is een inloopavond, tot 21.00 uur, in ’t Schager Slot, Slotplein 4 1741 CA te Schagen.

Ondernemers in en rond Makado worden door de gemeente en Makado betrokken om de geplande werkzaamheden te bespreken. Ondernemers die geen uitnodiging hebben ontvangen en wel betrokken zijn, kunnen zich bij deze als uitgenodigd beschouwen.

Schagen Marktstad breidt uit en wordt nog mooier, beter en gezelliger. Het doel is dat de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het winkelcentrum en de omgeving verbetert. Het eerste begin is al gaande, aan de zuidkant. De omgevingsvergunning voor dit gebied ‘het Vosje’, met 8 winkels en een vergroot bovenliggend parkeerdek, is al enige tijd geleden verstrekt.

Tijdens de inloopbijeenkomst legt aannemer Ooms aan de hand van tekeningen uit wat in de openbare ruimte gebeurt. Tijdens de inloop ziet men ook een 3D film, die in driedimensionale beelden laat zien hoe het winkelcentrum verandert. Deze plannen zijn nog pril.

Voor de bijeenkomst worden alle omwonenden, ondernemers buiten en in het winkelcentrum uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn ook welkom.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info