Inloopbijeenkomsten vervanging LED verlichting

De werkzaamheden voor de vervanging van de openbare verlichting door LED is in volle gang. Een aantal wijken in de stad Schagen zijn inmiddels klaar.

Deze werkzaamheden worden in opdracht van gemeente Schagen uitgevoerd door Ziut BV. Voorafgaand aan de werkzaamheden informeert Ziut BV in samenwerking met de gemeente de bewoners door middel van een inloopbijeenkomst. Naast informatie over de werkzaamheden kunnen de inwoners ook gelijk het ‘nieuwe licht’ ervaren. Wethouder Hans Heddes; “Door efficiënt om te gaan met openbare verlichting is grote winst te boeken. Niet alleen in geld en voor het milieu, maar ook vanwege meer veiligheid en storingen. Omdat dit licht een andere beleving geeft, willen wij met deze inloopbijeenkomst de bewoners alvast laten ervaren hoe de verlichting straks in hun wijk zal zijn. ”

 

Inloopbijeenkomsten

De bijeenkomsten worden georganiseerd op verschillende locaties en dagen. Geïnteresseerden kunnen zelf bepalen naar welke bijeenkomst zij komen.

 

Datum                   : dinsdag 13 november 2018

Van                        : 17.00 tot 19.00 uur

Locatie                 : Multitreffer in ’t Zand (Willem ’t Hartplein 7, 1756 TZ ’t Zand)

 

Datum                   : dinsdag 20 november 2018

Van                        : 17.00 tot 19.00 uur

Locatie                 : Sporthal de Molentocht in Schagerbrug (P. Ottstraat 1, 1751 CW Schagerbrug)

 

Naast de ervaring die men kan op doen met de nieuwe verlichting, staat de avond ook in het teken van informatie over energiebesparing door het gebruik van LED verlichting. Doordat in de avond en nacht de verlichting in stappen wordt gedimd (tot minimaal 50%), bespaart gemeente Schagen hierdoor meer dan 50% energie op de openbare verlichting.

LED-verlichting

LED-verlichting is energiezuinig, vermindert de CO²-uitstoot, is minder storingsgevoelig en vraagt minder onderhoud. Het ombouwen van de openbare verlichting draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Schagen. Naast kostenbesparing, geeft LED-verlichting ook een andere beleving. Deze witte LED-verlichting geeft een betere kleurherkenning op straat waardoor de sociale veiligheid verbetert. In totaal worden 640 lichtmasten en 11.260 verlichtingsarmaturen vervangen. Daarnaast worden er nog 165 sierarmaturen omgebouwd, zodat ook die voorzien kunnen worden van LED-verlichting.

Meer informatie

Tijdens de uitvoering van het werk kan informatie opgehaald worden bij de omgevingsmanager van Ziut BV, Corina de Vries. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 27 00 37 06 of via e-mail: corina.devries@ziut.nl. Geïnteresseerden kunnen alle ontwikkeling ook volgen via de Bouwapp onder de project naam ‘Geluk in een ander licht”. Deze app is gratis te downloaden in de appstore. Daarnaast staat de informatie ook op www.schagen.nl/led.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info