Interessante lezing Ad van Liempt in ‘t Zand

Journalist Ad van Liempt heeft vorige week dinsdag een interessante lezing gegeven in café De Jonge Prins. Op uitnodiging van de Historische Vereniging De Zijpe was hij aanwezig en rond de honderd mensen luisteren aandachtig naar zijn verhaal.

Van Liempt presenteerde zijn boek met de titel ‘Na de Bevrijding’. Nadat Nederland was bevrijd van de Duitse bezetter leek het in eerste instantie of ons land explodeerde van vreugde. Dagen, weken en hier en daar zelfs maanden duurde het feest van de vrijheid. Maar daarna volgde voor bijna iedereen de ontnuchtering. Van Liempt: ,,De ironie van de geschiedenis is dat het land dat ons de oorlog in sleepte uiteindelijk ook het land was waardoor de economie in Nederland weer opbloeide, namelijk Duitsland. Als het bij onze oosterburen regent worden wij nat. Oftewel: als het in Duitsland voor de wind gaat profiteren wij daar van mee.”
Van Liempt was jarenlang werkzaam bij de NOS en staat bekend als het journalistieke geweten van Hilversum. Op boeiende wijze vertelde hij zijn verhaal waarin ook de naam van meneer Jippes de revue passeerde.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info