Zonnige intocht in ’t Zand

Sinterklaas en zijn pieten werden afgelopen zaterdag door vele kinderen onthaald. Het was een mooie intocht voor jong en oud. Hieronder een verslag met foto’s van de heerlijke middag in ’t Zand.

– ingezonden door het Sinterklaas-comité –

Wat een prachtige dag om Sint en zijn Pieten te verwelkomen in ’t Zand! In het lekkere najaarszonnetje stonden dan ook heel veel kinderen vol verwachting op de boot te wachten. Maar hoe dichter bij de boot kwam, hoe meer wij een wel héél vreemde Piet zagen… nu snapten wij ook de oplossing van de rebus: “je weet niet wat je ziet, dat is een vreemde piet”.

Het bleek een opa-Piet te zijn, met grijs haar en een rollator, en hij was een klein beetje vergeetachtig. Hij was dan ook een aantal van zijn spullen kwijt geraakt. Maar de oude Piet had nog één wens; hij wilde zό graag nog één keer mee naar ’t Zand! En dat mocht nu van Sinterklaas!!

Tijdens het rondje lopen bleek al gauw dat dit veel te vermoeiend voor de opa-Piet was. Hij mocht dan ook even uitrusten in de Jonge Prins. Wij liepen verder en al gauw kwamen wij de zoekgeraakte spullen tegen. Eerst vonden wij zijn sloffen, daarna een fles van zijn favoriete drankje, we vonden een zak met cadeautjes, zijn muts en tot slot nog zijn wandelstok! Dit moesten we maar snel aan hem geven dus op naar de Jonge Prins. Maar wat zagen we daar nou toch weer?? De oude Piet was uit het café gegaan en was op het dak bij meneer en mevrouw De Groot geklommen. Mét zijn rollator!

Hij vertelde aan Sinterklaas dat hij zo graag nog één keer het dak op wilde. Sint vond het echter niet zo’n goed idee en de andere Pieten haalden hem toch maar naar beneden.

In de zaal was het ook weer heel gezellig! We hebben heel goed voor Sinterklaas gezongen, lekker limonade gedronken en gelachen om de opa-Piet. Hij vond namelijk een volle fles van zijn favoriete drankje! Probeerde hier telkens een glaasje van te drinken maar de kinderen letten allemaal goed op en gaven Sint een (luid) seintje! De opa-Piet vond ook nog een oud briefje met daarop twee namen. Deze kindertjes (inmiddels vaders!) werden even naar voren geroepen en kregen als nog hun kadootje. Er waren ook nog prijsjes voor de ingekleurde rebusoplossingen, er was alvast een kadootje voor een jarige jop en Sint had alvast een pakje voor twee kindertjes die helemaal uit Denemarken kwamen! En tot slot kreeg iedereen bij het weggaan nog wat lekkers van de Pieten!!

Tot slot nog een bedankje aan de fanfare die de intocht voorzag van Sint-muziek; en een bedankje aan de Zakenclub, Dorpsraad en Stichting Stimulering DorpsActiviteiten die deze intocht mogelijk maakten.

Tot volgend jaar,

Het Sinterklaas-comité

 

FOTO’S AANGELEVERD

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info