Inwoners en bezoekers tevreden over strandbeleid gemeente Schagen

Inwoners en bezoekers zijn tevreden over het strandbeleid in de gemeente Schagen. Dat blijkt uit een enquête die de gemeente heeft gehouden onder inwoners, ondernemers en bezoekers die het strand bezoeken. De gemeente wilde weten of het strandbeleid uit 2016 voldoet of dat het beter kan. Uit de enquête – die zowel leden van inwonerspanel konden invullen als niet-leden – blijkt dat strandbezoekers het meest tevreden zijn over de toegankelijkheid van het strand, gevolgd door hoe schoon het strand is. Burgemeester Marjan van Kampen: “Het is heel fijn om te zien, dat meer dan 1700 mensen de enquête hebben ingevuld en dat de meesten van hen zo tevreden zijn. Daar mogen we met elkaar best trots op zijn.

Verbeterpunten die genoemd zijn, zijn duidelijker borden op het strand zodat bezoekers beter kunnen zien wat waar mag op het strand. En ook willen bezoekers dat onze toezichthouders beter bereikbaar zijn. Hier gaan we serieus naar kijken als gemeente.”

De enquête maakt onderdeel uit van de evaluatie van het strandbeleid. Met de verbeterpunten die uit de evaluatie komen, gaat de gemeente aan de slag. Dat kan met het ene verbeterpunt makkelijker dan het andere. Eén van de punten die genoemd is, is stallingsruimte voor fietsen bij een aantal strandopgangen. “In tegenstelling tot wat wij dachten, is parkeerruimte voor auto’s nauwelijks als een knelpunt genoemd. Stallingsruimte voor fietsen echter wel,” aldus Van Kampen. “In onze begroting hebben we hier echter geen geld voor opgenomen. Daar moeten we dus kritisch naar kijken.” Wat ook een mooie uitkomst is, zijn aanmeldingen van nieuwe leden voor het inwonerspanel van de gemeente. Van Kampen: “Meer dan 40 inwoners hebben zich na het invullen van de enquête aangemeld voor ons digitale panel. Hier zijn wij uiteraard heel blij mij, want de mening van onze inwoners telt.”

De uitkomst van de enquête is te vinden op https://www.schagen.nl/bestuur-organisatie/beleid_44118/item/strandbeleid-2016_37622.html

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info