Inwoners kunnen digitale brievenbus krijgen

Inwoners van Schagen krijgen de mogelijkheid om zich te abonneren op het digitaal ontvangen van post van gemeente Schagen. De Berichtenbox is een persoonlijke digitale brievenbus, waarin mensen post ontvangen van de overheid. Inwoners die gebruik maken van de Berichtenbox, krijgen hun gemeentelijke post voortaan digitaal in huis.

Inwoners die post van de overheid digitaal willen ontvangen, kunnen zich via DigiD aanmelden voor de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus, waarin je post van de overheid digitaal ontvangt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

In hun Berichtenbox kunnen inwoners post ontvangen van de Belastingdienst, RDW (rijksdienst wegverkeer), SVB (sociale verzekeringsbank), UWV (uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen als WW, WAO en Ziektewet). En ook van hun gemeente. De gemeente stuurt berichten over OZB (Onroerend Zaakbelasting), toeslagen, kinderbijslag of het verlopen van rijbewijs of APK. Als de inwoner dat wil, krijgt hij automatisch een email als er een nieuw bericht is. Via internet is de berichtenbox altijd te bereiken, van waar ook ter wereld. Inloggen met DigiD is voldoende.

Ieder kan een eigen Berichtenbox activeren, met DigiD, in vier stappen op mijn.overheid.nl Wie geen DigiD heeft, kan er een aanvragen via digid.nl/aanvragen. De vier stappen zijn als volgt: 1: ga akkoord dat je post van de overheid voortaan digitaal in de persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid.nl ontvangt. 2: Wil je een e-mail ontvangen als je nieuwe post in de Berichtenbox hebt? Kies dan ja. 3: Geef je e-mailadres op. Voortaan komt er op dit e-mailadres een melding als er nieuwe post is in de Berichtenbox. 4: Om te controleren of het e-mailadres correct is, krijgt je een e-mail met een verificatiecode die ingevuld moet worden. Dat is het. Voortaan komt de post direct digitaal via de Berichtenbox binnen, ook kun je persoonlijke gegevens inzien en lopende zaken volgen. Als je van één of meer overheidsorganisaties géén berichten in de Berichtenbox wilt ontvangen, kun je dat eenvoudig wijzigen. Dan komen de berichten gewoon weer per post. Meer informatie over MijnOverheid staat op MijnOverheid.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info