Jaarlijkse archeologiedagen ook in Schagen

Altijd al archeoloog willen zijn? Of willen weten wat die vondst uit de tuin waard is? Grijp uw kans tijdens de archeologiedagen in Schagen. Aankomend weekend op 13, 14 en 15 oktober.

De archeologiedagen vinden jaarlijks plaats in Nederland. Jong en oud kan tijdens deze dagen kennis maken met archeologie. Een leuke kans om eens te zien wat er in de grond verborgen zit en zat.

In Schagen opent Museum Eenigenburg op zaterdag 14 oktober vanaf 12.00-17.00 uur haar deuren. Amateurarcheoloog Niels Jonker vertelt alles over de opgravingen rondom ’t Huys te Nuwendore en de voorwerpen die daar gevonden zijn. Ook kunnen mensen zelf munten of andere voorwerpen, die zij in de grond hebben gevonden, meenemen. De archeoloog vertelt hier dan meer over.

Ook de archeologische werkgroep, gevestigd aan Schoenmakerspad 1, heeft een mooi programma samengesteld. Vrijdag 13 oktober geeft de voorzitter van de Nieuwe Nes, Frans Diederik, uitleg over uitvoerend onderzoek. En er wordt extra uitleg gegeven over Metaaldetectie en vondsten.

Voor wie altijd al heeft willen potten bakken, die kan zijn hart ophalen op zaterdag 14 oktober bij een demonstratie pottenbakken.

Iedereen is welkom! Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van de werkgroep: https://www.facebook.com/ArcheologieSchagen/, of op http://www.archeologiedagen.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info