Jet Kleine over haar sport – Zwemmen

Sport heeft in ’t Zand altijd een belangrijke rol gespeeld. Het verenigingsleven, de prestaties, kameraadschap naast gezonde rivaliteit, jezelf en elkaar naar grotere (niet alleen sportieve maar ook sociale) hoogtes tillen. En vooral heel veel plezier beleven aan sport. Naast de grote aantallen sporters binnen de Zandtemmer verenigingen zijn er nog veel meer Zandtemmers actief op sportgebied, van recreatief tot speler op het wereldtoneel. Zij verdienen ook een podium vinden wij. Ben je iemand of ken je iemand die een prachtige prestatie neergezet heeft, zich zelf overtroffen heeft, de grootste opponent verslagen, super veel plezier heeft beleeft aan zijn of haar sport of hard heeft gewerkt voor een volgende stap in een sportcarrière? Stuur een mailtje naar sportieftzand@gmail.com met informatie over wie, wat, wanneer en waar. Uiteraard het liefst met een verslagje en foto’s zodat heel ’t Zand kan meeleven met al het moois wat sportend ’t Zand te bieden heeft.

 

Sinds dit seizoen ben ik zwemcommissaris van de studenten zwemvereniging SPONS in Amsterdam. Hier regel ik de trainingen en wedstrijden, maar train ik natuurlijk ook zelf. Ik train hier drie keer per week, waaronder een land- en zwemtraining valt.

Mocht ik er tijd voor hebben dan train ik in het weekend bij mijn thuisclub msv Zeemacht Den Helder. Onlangs had ik met Zeemacht het ONMK (Open Nederlands Master Kampioenschappen). Drie dagen achter elkaar had ik afstanden gezwommen, vele individuele afstanden maar ook estafettes. Met de dames van Zeemacht hebben wij vier estafettes gezwommen met twee gouden medailles als resultaat op de 4 x 50 vrije slag en de 4 x 200 vrije slag. Dit was een erg gave wedstrijd om mee te maken.
Bij de studenten verenigingen doen we ook mee aan wedstrijden, wat erg leuke weekenden zijn. Laatst hadden we het Open Nederlands Kampioenschap Studenten, waar we na een sterke strijd en goede tijden als vierde eindigde op de 4 x 50 vrije slag estafette.
Nu er niet meer getraind kan worden in de zwembaden en er geen wedstrijden meer gehouden worden door de coronacrisis, ben ik thuis aan het trainen. Ik doe landtrainingen thuis en ga mountainbiken en hardlopen om mijn conditie op pijl te houden. Voor SPONS stuur ik twee keer per week een landtraining om ervoor te zorgen dat de leden evengoed nog kunnen trainen. Door de coronacrisis zijn er veel wedstrijden afgelast. Zo gaat het ONMK lang bad (50 m) niet meer door, wat ik erg jammer vind want dit is wel de wedstrijd waar ik voor aan het trainen was. Ook zijn de competitie wedstrijden van SPONS afgelast, waar wij nu dik bovenaan staan. Ik baal ervan dat wij deze strijd niet door hebben kunnen zetten naar misschien wel het kampioenschap. Ik hoop dat ik snel weer in het zwembad kan liggen, ik mis het watergevoel nu al. Nu houd ik het bij thuis trainen wat ook wel weer een leuke uitdaging is!
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info