Kaboutervoetbal Paaszaterdag in Winkel

Na het toernooidebuut van de SV GeelZwart kabouters in Callantsoog hebben de kabouters de smaak te pakken en hebben we ons met maar liefst 3 teams ingeschreven. Oftewel we gingen met 16 mannen (dit keer) naar Winkel op afgelopen Paaszaterdag. Het was fantastisch weer en ook de spelers waren van tevoren flink uitgelaten. De ‘warming up’ hebben we dus maar even op een zijveldje gedaan, zodat de eerste spanning er vanaf was (althans dat hoopten wij dan natuurlijk).

We ontvingen de uitnodiging 2 weken terug en toen maar even ‘gepolst’ in de appgroep of er eventuele animo was. Nou dat liep meteen storm. We hadden van tevoren geen idee met hoeveel teams we heen zouden gaan, maar de appjes bleven binnenkomen en dus werden dat er 3. Er moest zelfs een speler op de reservelijst worden gezet. De spirit zit er dus goed in! Niet alleen bij de spelers trouwens, maar ook bij de ouders, want een volgend verzoekje om rijders was ook snel vervuld…

Maar ja nu ontstond het volgende probleem; shirtjes. De vorige keer hadden we al tekort shirts en dat was met 1 team. Daarom de stoute schoenen ‘aangetrokken’ en weer een berichtje de groep in: “Wie wil er sponsoren; 15 tenues”. Nou je gelooft het niet maar ook dat was binnen 2 minuten geregeld. Naomi (en haar man) van De Waard Afbouw boden zich direct aan. Fantastisch natuurlijk. Dankjewel!!

En dus waren we er helemaal klaar voor. Vooraf zijn de teams qua gelijkwaardige sterkte ingedeeld en speelde elk team 4 wedstrijden van 10 minuten. Tussendoor was er nog even een limonadepauze. De mannen gingen er helemaal voor en uiteraard de ene wat meer dan de andere, maar dat mag de pret niet drukken. De in grote getale gekomen supporters hebben hardwerkende kabouters in het veld gezien. In de meeste gevallen was het aantal tegendoelpunten groter dan de zelf gemaakte doelpunten, maar tja de krachtsverhouding was af en toe ook wel erg groot. We zijn natuurlijk nog maar een half jaartje bezig en dat met kids van 4,5 tot net 6 jaar. Het was in elk geval weer een groot feest als er een doelpunt werd gescoord en het plezier dat er vanaf straalde was goud waard. Dit was zeker nog niet ons laatste toernooitje!!

Onze dank weer aan VV Winkel voor de organisatie, alle rijders, supporters en natuurlijk onze sponsor De Waard Afbouw.

Groet, Willem en Jeffrey