Kees Boschma en Jan de Vries Bregman kampioenen

Van 15 t/m 18 maart jl. werd het 42e Jb. Bregman toernooi gespeeld in de zaal van Café, Restaurant “de Jonge Prins” in ’t Zand.
In totaal deden deze keer 115 biljarters mee, waaronder 48 junioren en 67 senioren. Het aantal deelnemende dames bedroeg in totaal 9.

 

Er werden buitengewoon spannende partijen gespeeld, waarbij menig zweetdruppeltje vloeide en waarvan het publiek optimaal genoot. De 2 besten uit de poules en ook de 4 beste derden streden zaterdag vanaf 12.00 uur om een plaats in de halve finale en de finale. Hierbij streden ook de dames Karin Wenker, Jolanda Buter en Ingeborg Kramer mee.

 

In de finale van de junioren was Kees Boschma ongenaakbaar en speelde zijn partij tegen Siem Broersen in 7 beurten uit. Dit was overigens niet de kortste partij in dit toernooi. Die stond op naam van Cor van der Hulst. Hij won in de voorrondes in 6 beurten van Gerard de Boer.

In de finale van de senioren moest Leen Dignum zijn meerdere erkennen in Jan de Vries. In de strijd om de 3e en 4e plaats bij de junioren wist Ton Jalving Dirk Ambuul te verslaan en bij de senioren wist Kees de Wit de partij naar zijn hand te zetten en won van Henk Veuger.

Uiteindelijk mochten Kees Boschma (junioren) en Jan de Vries (senioren) de kampioensbeker in ontvangst nemen. Zij mogen zich een jaar lang Bregman kampioen noemen. Kees Boschma heeft deze titel al langer, want hij wist ook de vorige editie in 2019 te winnen. Vanwege corona, heeft hij zich dus al 3 jaar Bregman kampioen mogen noemen. Hij plakt er nog een jaartje aan vast.

 

Uitslag 42e Jb. Bregman toernooi:

Junioren                                          Senioren

1, Kees Boschma                             1. Jan de Vries

2, Siem Broersen                             2. Leen Dignum

3, Ton Jalving                                    3. Kees de Wit

4, Dirk Ambuul                                  4. Henk Veuger

 

De hoogste serie stond op naam van Herman Dekker. Hij maakte maar liefst 29 caramboles in 1 beurt. De 43e editie van het Jb. Bregman toernooi zal (onder voorbehoud) gespeeld worden van 13 t/m 16 maart 2024.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info