Kerstbomenactie ieder jaar meer succesvol

Het is inmiddels gebruikelijk dat in de tweede week van januari gemeente Schagen kerstbomen inzamelt. Ieder jaar halen de kinderen meer kerstbomen op. Vooral de trend dat kinderen heel veel bomen ophalen zet door. Bij 50 bomen en meer komt de gemeente de bomen bij de kinderen ophalen. Dit jaar zijn er in totaal 6.000 kerstbomen ingeleverd bij de gemeente.

In Waarland wisten een aantal kinderen zelfs 645 kerstbomen bij elkaar te verzamelen. Wethouder Hans Heddes; “Het is fantastisch om te zien hoe deze actie leeft onder onze jeugd. In de kerstvakantie zie je bijna dagelijks de kinderen voorbij fietsen met dennenbomen achter hun fiets. Ook op Facebook zie je een levendig verkeer van berichtjes voorbij komen. Naast dat het de jeugd plezier en geld oplevert, is dit ook betere manier om de bomen op te ruimen en niet in de groene bak te doen.”

Niet in de groene rolcontainer

Stop de kerstboom niet in de groene container. Stamhout van de kerstboom verteert bijna niet. Van de ingeleverde kerstbomen worden houtsnippers gemaakt die de gemeente gebruikt voor looppaden.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info