Kinder Tablet Café

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Schagen en KopGroep Bibliotheken houden woensdag 19 november van 15.00 tot 16.00 uur het Kinder Tablet Café. Dit is een interactieve bijeenkomst over het gebruik van tablets en apps door jonge kinderen. Het Kinder Tablet Café is bedoeld voor kinderen tot zes jaar en hun ouders/opvoeders en vindt plaats in Bibliotheek Schagen in cultuurhuis Markt18 aan de Torenstraat.

Kinderen worden steeds handiger op tablets. Er zijn vele soorten apps en websites beschikbaar voor jonge kinderen. Ouders/opvoeders hebben de taak oplettend te zijn waar kinderen naar kijken en met welke apps zij spelen. Tijdens het ‘Kinder Tablet Café’ wordt aandacht besteed aan de volgende vragen als Hoe gaan peuters en kleuters om met een tablet?, Wat kunnen apps doen voor de taalontwikkeling van kinderen? en Welke apps kunnen daarbij helpen?

Het belangrijkste doel van het Kinder Tablet Café is dat ouders/opvoeders samen met hun kind op onderzoek uitgaan. Dit kan op de aanwezige tablets van de bibliotheek. Daarnaast zijn specialisten op dit gebied aanwezig om vragen te beantwoorden. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Schagen via www.cjgschagen.nl.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info