Kinderen ontbijten met burgemeester en wethouder 

Het Nationaal Schoolontbijt maakt deze week van gezond ontbijten een feest voor kinderen. Ook in Schagen doen scholen mee. De burgemeester en een wethouder komen mee-ontbijten. De Burgemeester De Wildeschool in Schagen krijgt woensdag wethouder Joke Kruit op bezoek, de Sint Jozefbasisschool in ’t Zand ontbijt op donderdag met burgemeester Marjan van Kampen.

De burgemeester en wethouder onderstrepen hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de bestuurders kennis met elkaar en wisselen zij van gedachten over een gezond begin van de dag. ”Samen maken we gezond ontbijten leuk, maar ook belangrijk”, aldus de burgemeester en wethouder. “Gezonde eetgewoonten maken deel uit van veilig en gezond opgroeien. Onze jeugd, onze toekomst!”.

Het Nationaal Schoolontbijt
Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt  van 6 tot en met 9 november ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo’n 2.800 basisscholen. Hiermee wordt aandacht gevestigd op het belang van gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info