Kinderen ontbijten met wethouders

Het Nationaal Schoolontbijt maakt in de week van 4 tot en met 8 november van gezond ontbijten een feest voor kinderen. Ook in Schagen doen scholen mee. De wethouders van gemeente Schagen komen mee-ontbijten. Op donderdag 7 november krijgt De Burgemeester de Wildeschool wethouder Sigge van der Veek en SBO De Tender wethouder Hans Heddes op bezoek. Op vrijdag 8 november gaat wethouder Sigge van der Veek naar de Sint Jozefbasisschool in ’t Zand en wethouder Joke Kruit komt ontbijten bij het Regius College Praktijkschool.

Het college onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de bestuurders kennis met elkaar en wisselen zij van gedachten over een gezond begin van de dag. ”Samen maken we gezond ontbijten leuk, maar ook belangrijk”, aldus de wethouder. “Gezonde eetgewoonten maken deel uit van veilig en gezond opgroeien. Onze jeugd, onze toekomst!”.

Het Nationaal Schoolontbijt
Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt  ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo’n 2.800 basisscholen. Hiermee wordt aandacht gevestigd op het belang van gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info