Kinderen ‘overleven’ Timmerdorp 2014

“Hoe overleef ik,…”, het thema van de zesde editie van Timmerdorp ’t Zand, was wel heel toepasselijk. Met een stralende start op maandag, regen op dinsdag en harde wind op woensdag kijken we toch terug op een geslaagd kinder-timmer-evenement, want als één ding duidelijk is geworden: het weer deert de kinderen niet. Die willen onbezorgd timmeren en spelen, en dat kon.

Het startschot werd gegeven door ondernemers van het  jaar 2014 Jan & Esther Schilder, die ook nog eens alle kinderen een kadootje hebben gegeven, en daarna konden de 192 kinderen rennen om de mooiste stukken hout te bemachtigen. Nog nooit hadden we zoveel en zulk mooi timmerhout, waarvan  hele mooie, stevige, leuke en grote hutten mee werden gebouwd.
De Techniek Promotiebus stond op dinsdag op het terrein. De kinderen leerden hoe leuk techniek kan zijn door onder andere te metselen, tekening lezen en constructies bouwen. Om daarna deze technieken toe te passen in hun eigen hutten.
Meester Jeroen & Addy hadden op de afsluitende woensdag een echte stormbaan uitgezet. Hierbij konden de kinderen door goed samen te werken het parcours zo snel mogelijk doorlopen.
Maar natuurlijk bleef het bouwen van een hut het allerbelangrijkste en werd er op drie momenten door een vakkundige jury een beoordeling gegeven. De prijsuitreiking werd gedaan door Rob Dekker van de firma Houtbouw.

De prijswinnaars waren als volgt;
Zaagveld – kinderen groep 2,3 & 4:
1e prijs – Hut 8 (Hoe overleef ik de wisahut)
2e prijs – Hut 9 (Hoe overleef ik een overstroming)
3e prijs – Hut 11 (Hoe overleef ik een nieuw huis)

Hamerveld – kinderen groep 5 & 6:
1e prijs – Hut 57 (Hoe overleef ik het behouden huis)
2e prijs – Hut 55 (Hoe overleef ik de speeltuin)
3e prijs – Hut 51 (Hoe overleef ik bootcamp)

Spijkerveld – kinderen groep 7 & 8:
1e prijs – Hut 107 (Hoe overleef ik mijn drankprobleem)
2e prijs – Hut 103 (Hoe overleef ik de koning woelie woelie bunker)
3e prijs – Hut 102 (Hoe overleef ik het holland house)

Pechvogelprijs was voor Lieke Spil (plank met spijker langs haar been) en voor hut 54 waar het dak van af was gewaaid. De prijs voor de origineelste naam ging naar hut 4: Hoe overleven we de balkonscéne.
Het Timmerdorp-Team 2014, bestaande uit Koen Schouten, Janco Keuris, Esther de Wit, Remona Hertogh, Joost Sijs, Maaike de Wit en Debby Burger, bedanken alle vrijwilligers, sponsoren en kinderen voor een geslaagde editie. Klik hier voor meer informatie.

 

FOTO’S AANGELEVERD

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info