Knappe derde plaats voor Coen Donker

Deze vijfde Landelijke Jeugd Competitie Mountainbiken, georganiseerd door MTB Zwiep Trek, was in in Oldenzaal. In het recreatiegebied ’t Hulsbeek was het goed sport weer. Het parcours had veel steile klimmen en afdalingen, rockgarden, flinke drop offs, bruggetjes, single track en stukken asfalt. Vanuit ’t Zand kwamen Coen Donker en Binck Burger in actie. Een verslag, met dank aan Cees Donker.

Coen Donker startte in Categorie 6 met 46 deelnemers. Voor dit onderdeel was een lang en uitdagend parcours uitgezet van 4,30 kilometer. Inclusief een klim die bijna alle renners moesten lopen. Coen had een redelijke start op het asfalt en na de eerste vierhonderd meter reed hij in de kopgroep en kwam als zevende over het eerste meetpunt. In de volgende twee ronden reed Coen op de achtste en zevende plaats flink achterop de kopgroep van vijf personen. In de derde ronde werd versneld en reed Coen sterk naar voren en vond de aansluiting. Door de duur vielen diverse renners terug en Coen schoof elke keer een plaats op. In de laatste ronde was de nummer één los, maar Coen reed toen in de volggroep van vier personen. Tactisch 400 meter voor de finish haalde Coen een renner in en in de eindsprint pakte hij nog een plaats en finishte knap als derde.

Binck Burger startte in Categorie 7 met 37 renners en had een verlengd parcours ten opzichte van Categorie 6 van bijna vijf kilometer. Hij had een sterke start en kwam bij het eerste meetpunt als vijftiende over de meet. Hij sloot goed aan bij een groep en ze reden tactisch met elkaar. Binck reed de eerste twee rondes sterk en viel daarna helaas terug. Door de hoge snelheid en wedstrijdduur finishte Binck als 24ste.

Kolkman Competitie

De tweede wedstrijd om de Kolkman Competitie is 14 april gehouden. Vanuit ’t Zand deden er zes deelnemers mee die lekker gefietst hebben. Hierbij de uitslagen:
t/m 12 jaar: 7e Jur Veldman en 10e Hessel Zwaan
t/m 14 jaar: 1e Coen Donker en 2e Barry Zwaan.
Nieuwelingen: 4e Binck Burger – sterk gereden jammer van de valpartij!
Veteranen: 6e Brian Tamis

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger (1)

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger (2)