Knappe vierde plek voor Coen Donker in eindklassement

De afsluitende mountainbikewedstrijd voor de jeugd werd vorige week bij de MTB vereniging Jan van Arckel te Arkel (Zuid-Holland) verreden. Het was een zeer technisch parcours, met veel steile klimmetjes en afdalingen, rock gardens (afdaling over keien),zanderig crossterrein, drop-off met een haakse bocht. Cees Donker schrijft:

Coen Donker startte in categorie 6 met totaal 34 deelnemers. Coen stond op de eerste startrij opgesteld. Coen had een goede start en door zijn opstelling reed hij bij het ingaan van de tweede bocht op tweede positie. Hij bleef zijn plek goed vasthouden, maar schoof gaandeweg terug naar de achtste positie. In de laats ronde haalde hij nummer zeven in en dat was ook zijn finish. In het eindklassement na dertien wedstrijden is Coen als vierde nationaal geklasseerd (net als op het NK).
Binck Burger startte in categorie 7 met totaal 26 deelnemers. Binck heeft zijn race uitstekend opgebouwd,want na de start reed hij rond de achttiende plek. Binck hield het hoge tempo en technisch fietsen goed vol en fietste elke ronde naar voren en in de laatste ronde fietste hij als elfde. In de laatste halve ronde schoof hij nog een positie door en finishte heel verdienstelijk als tiende. In het eindklassement is Binck als 22ste geklasseerd, op naar de Nieuwelingen in 2017.