Koningsdag wordt Woningsdag 2020

Over ongeveer een week zou koning Willem-Alexander zijn 53ste verjaardag in Maastricht vieren. Helaas: het coronavirus maakt van Koningsdag ‘Woningsdag’. Over die naam is vast heel lang nagedacht. Dat houdt in: klokken luiden, een digitale kleedjesmarkt en een ‘thuistoost’ om de dag af te sluiten.

Koning Willem-Alexander viert volgende week zijn verjaardag, net als de rest van ons, op de bank.

Maar de oranje outfit kan op maandag 27 april gewoon worden aangetrokken, want er komt een alternatieve Koningsdag. Vanuit je eigen woning kan je net zo goed een feestje vieren. Daarom wordt Koningsdag dit jaar gewoon Woningsdag.

 

Landelijke Woningsdag

De landelijke Oranjebond heeft het volgende programma samengesteld:

09.45 uur:             de klokken worden geluid in heel Nederland;

10.00 uur:             iedereen zingt het Wilhelmus;

10.10 uur:             de NOS blikt terug op voorgaande Koningsdagen;

12.00 uur:             op internet is een digitale kleedjesmarkt, de precieze invulling is nog niet bekend.Kinderen mogen ook een digitale brief naar de koning sturen, die ’s middags aan de koning wordt aangeboden;

15.00–16.00 uur: de Oranjebond roept muzikanten en artiesten op om op te treden bij ouderen;

16.00 uur:             tijd voor een thuistoost. De Oranjebond vraagt aan heel Nederland om op dit tijdstip het het glas te heffen voor de koning;

19.00 uur:             op de NOS is er een speciale uitzending om in beeld te brengen hoe Nederland deze feestdag viert in coronatijden.

 

Meer details over Woningsdag lees je op de website van NOS.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info