Kopstukken 2022

Beste Zandtemers,
Komend weekeinde 11-12-13 november 2022 staat in het teken van de films Kopstukken 1.0 en Kopstukken 2.0.
Dé films van Cees Langedijk over het gewone leven, werken en wonen van veel ‘beroemde’ Zandtemers. Gewone bespiegelingen van gewone mensen zoals u en ik, samengevat in een tweeëneenhalve uur durende film met zo’n 40 Zandtemers aan het woord.

Cees neemt u mee in de tijd: vele bekenden zullen de revue passeren, met een lach en een traan.
Op de vrijdag-, zaterdag- en zondagavond wordt telkens de nieuwste film 2022 vertoond. Op de middagen de film uit 2012. De kaartverkoop kan u niet ontgaan zijn.

Beide films zijn identiek van opzet, maar uiteraard wel met andere mensen aan het woord. Er zullen ruim 80 Zandtemers langskomen op het grote doek van de Jonge Prins.
U krijgt beelden en interviews te zien van bijvoorbeeld het katknuppelen uit 1986 of de harddraverij uit 1995. Wat dacht u van beelden van 125 jaar kerk uit 2012 of een interview met Jan Wartenhorst, de legendarische fietsenmaker uit de Irenestraat? De handbal komt langs met een buitenwedstrijd uit 1990 en ook pastoor Velzeboer en koster Cor Bakker ontbreken niet.
Legendarisch is de knipbeurt van dokter Verheul bij kapper Koks en de ‘stille’ beelden van een wedstrijddag van de Zijper Dam Club uit 1993. Als laatste verklap ik dat Jaap de Wit de melkboer met zijn laatste ronde met de SRV wagen door ‘t Zand rijdt.

De vrijdag- en zaterdagavond zijn reeds uitverkocht. Voor de zondagavond zijn nog kaarten beschikbaar. Ook voor de zaterdag- en zondagmiddag zijn er nog kaarten te koop via www.tzand.info/kaarten en bij bakkerij Slijkerman of de Jonge Prins.

Kom op tijd, want het wordt een volle zaal.
De avondvoorstellingen beginnen om 19.30 uur, zaal open om 18.45 uur
De middagvoorstellingen beginnen om 13.30 uur en zaal open om 12.45 uur

Adri de Wit
Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand en Omstreken

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info