Kortebaners sluiten seizoen af in ’t Zand

Het kortebaanseizoen 2017 komt op maandag 9 oktober ten einde in ’t Zand. Op de Keinsmerweg komen nog één keer alle toppers van het afgelopen seizoen in actie. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Traditioneel staat ’t Zand in het teken van het huldigen van de kampioenen. De komende kortebanen wordt duidelijk of de verschillende klassementen nog op het spel staan of dat alleen de dagwinst telt. De paarden met de hoogste seizoenwinsom zijn startgerechtigd. Hierdoor komen alleen de beste deelnemers aan de start.

Paard van het jaar

In het klassement ‘paard van het jaar’ gaat momenteel Dutch Buitenzorg aan de leiding. Hij won tijdens de seizoensouverture in Assendelft, sprokkelde vervolgens vele punten met ereplaatsen en boekte met zijn eigenaar en leerlingpikeur Djimmy Schneider zeges in Middenbeemster en Purmerend.

Columbine Lep, de winnaar van Vroomshoop en Hoofddorp, zit Dutch Buitenzorg op de hielen. De merrie heeft niet meer de vorm van het voorjaar maar behaalt nog regelmatig ereplaatsen.

Pikeurs, trainers en leerlingen

Alles lijkt erop dat John de Leeuw voor de vierde keer achterelkaar het kampioenschap bij de pikeurs binnenhaalt. De vaste pikeur van Stal de Groningers boekte vooral in het eerste deel van het seizoen veel zeges, maar haalt de laatste weken minder punten. De voorsprong op Lindsey Pegram, die met Calistokingsdeep, Southwind Raptor en Viperio juist aan een opmars bezig is, lijkt echter groot genoeg. Bij de trainers lijkt Hans Bot zeker van zijn overwinning. Cees Hetteling en Caroline Aalbers completeren momenteel de top-3.

Bij de leerlingen ziet het er naar uit dat Danny den Dubbelden geen hattrick gaat scoren. Hij boekte met Player Simoni en Chaman Rapida weliswaar twee overwinningen, maar heeft nog een flinke achterstand op Micha Brouwer die onder andere succesvol was met Casanova. Beide pikeurs hebben de punten op weg naar de ontknoping in ’t Zand, het dorp dat met het 275-jarig bestaan een feestjaar heeft, nog hard nodig.

Deelnemers en loting

Welke paarden er op 9 oktober aan de start verschijnen, is bekend op donderdag 5 oktober. De NDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

 

Finale kortebaan 2016

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info