Langer parkeren in blauwe zone

Vanaf 4 oktober kan men langer parkeren in de blauwe zone in stad Schagen. Nu geldt een tijdsduur van maximaal 1 uur dit wordt uitgebreid naar maximaal 2 uur. Wethouder Sigge van der Veek; “Gemeente Schagen heeft één van de weinige steden, waar men niet hoeft te betalen om te parkeren. Hierdoor trekken wij regionaal veel publiek. In overleg met onze ondernemers hebben wij nu gekozen voor een langere parkeertijd, zodat we mogelijk nog meer mensen naar onze mooie marktstad komen.”

Bij de behandeling van het Verkeerscirculatieplan Schagen (VCP) in 2016 heeft de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) gevraagd om de blauwe zone qua tijdsduur te verlengen van 1 naar 2 uur. Door het verlengen van de parkeertijdsduur blauwe zone krijgen de bezoekers van stad Schagen de mogelijkheid om de auto langer in de blauwe zone te parkeren om meer gebruik te maken van de winkelvoorzieningen. De verlenging van de blauwe zone-tijd geldt niet in Callantsoog, naar wens van de ondernemers daar.

Richtlijnen

De blauwe zone in stad Schagen geldt op werkdagen van 10:00 tot 18:00 uur. Op vrijdagavond (koopavond) geldt de zone tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. In de blauwe zone mag men alleen parkeren in een parkeervak. Heeft een parkeervak een blauwe streep dan is het verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. De algemene gehandicaptenparkeerplaats valt buiten de blauwe zone. Hierbij hoeft geen gebruik te worden gemaakt van een parkeerschijf.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info