Leliekeuren – Als een wervelwind

Woensdag 7 juni is de winnares van de vierde ronde P-Tempoline NK leliekeuren net zo hard als de wind buiten door de keurzaal gegaan. Binnen 15 minuten was de keuring ingevoerd en heeft daarmee een historische score van 1,9 strafpunten behaald.

Van de 18 vazen en 2 potten die ter keuring zijn geplaatst waren er vele in absolute showstaat. De Dutch Lily Days zorgen landelijk voor volle kassen absolute top kwaliteit. Dus ook tijdens het NK Leliekeuren! Vletter & Den Haan hebben de grote reis gemaakt vanuit Rijnsburg om op maandag ochtend de bloemen op te steken om te zorgen voor optimale presentatie. Daardoor kwam de jury tot hoge gemiddelde waarderingen. GAV Lilies hebben met haar potten en Mak Breeding met een vaas, gezorgd voor een gevarieerde keuring deze week.

Bij de dames is het Finnula van den Berg gelukt om met grote voorsprong te winnen. Nieuwkomer Hesther Broersen krijgt echter de taart, voor haar inspanning en resultaat van 5,0 strafpunt. Over toeval kan niet worden gesproken; de jury moest het gister doen zonder de vader des huizes van den Berg. De kans dat hij in zijn slaap antwoorden heeft gezegd is daarmee uitgesloten. De junioren hebben goed gekeken naar moeders! Ze staan namelijk deze week aan kop. Met 4,3 puntjes totaal en slechts 7 jaar oud, heeft Dylaan van den Berg zijn grote zus Shannon verslagen. Geniet van de overwinning jongeman, je hebt het verdiend.

Vorige week nog tussen de gebroeders in, weet hij ze deze week te verslaan en eindigt op het ere toneel. Jeffrey van Woesik presteerde het om met totaal 3,9 strafpunten, te winnen van Luke Broersen. Gerard de Waard heeft nu voor de 2e keer meegedaan met met resultaat! Morgen taart! Bij de senioren zijn de keurders aan elkaar gewaagd. Tussen nummer 1 en 27 zitten slechts 22 punten! Wat wordt dit weer spannend volgende week!

De uitslagen zijn te vinden op de website: www.leliekeuren.nl en op de Facebook Pagina

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info