Lente in het hertenkamp, maar ook vandalisme.

De lente is ook in het hertenkamp zichtbaar. De eerste jonge geitjes zijn geboren en ook zijn er 2 jonge schaapjes geboren, waaronder een mooi zwart schaapje. (hopelijk is hij/zij niet het zwarte schaap binnen de familie)
Echter in de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 23.45 uur, is er een groepje jeugd bij het hertenkamp geweest die vernielingen hebben aangericht. Onder andere bordjes stuk getrapt en een prullenbak afgebroken.
Maar erger, er is ook een lammetje overleden. Vermoedelijk was dit net geboren en heeft de moeder, door de stress, veroorzaakt door de ongein van de jeugd het jong hulpeloos achtergelaten, waardoor het is overleden.

Wie weet welke jongeren dit zijn geweest, zodat zij op hun gedrag aangesproken kunnen worden en de rekening bij hen kan worden ingediend?

Ondanks deze tegenslag laten onze vrijwilligers zich echter niet uit van de wijs brengen en blijven zij in blijde verwachting van nog meer geitjes, want er moeten er nog meer geboren worden. Dit is toch altijd een prachtige gebeurtenis. Dieren die zonder hulp nakomelingen op de wereld zetten. Het blijft een wondertje.

Onze groep van vrijwilligers kan echter wel enig hulp gebruiken.
Wie wil meehelpen om de dieren te verzorgen en te voederen?
U hoeft dit niet alleen te doen, maar als koppel kan u in een rooster meedraaien.
Heeft u interesse of vragen, dan kunt u contact opnemen met Johan Visser, tel. 06-80142425

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info