Lezing Harger- en Pettemer Polder

In het kader van het 50-jarig bestaan organiseert het Zijper Museum te Schagerbrug dit jaar elke maand een of meer activiteiten. Voor maart staat een lezing op het programma van Hans Westrik. Hans is al jaren als gids en fotograaf betrokken bij natuurorganisaties als Natuurmonumenten en Landschap Noord-Holland.

In zijn lezing, een PowerPointpresentatie afgewisseld met twee korte films, gaat Hans in op de geschiedenis en de natuur van de Harger- en Pettemerpolder, een gebied waartoe ook de plassen van De Putten behoren.

In de presentatie zullen veel van de prachtige foto’s te zien zijn die Hans in het gebied heeft gemaakt. Om een indruk te krijgen: kijk even op zijn website https://www.actiefmetbeeld.nl/ waar veel foto’s te bewonderen zijn die hij van de flora en fauna in onze regio gemaakt heeft.

Naast de op de natuur gerichte onderwerpen Natuurwaarden: flora en fauna, Broedsucces en de Metamorfose van de Hondsbossche Zeewering zullen ook historisch getinte onderwerpen als Ontstaansgeschiedenis, Archeologie, Oorlogen (de Engels-Russische invasie uit 1799) aan de orde komen. Het belooft dus een zeer interessante avond te worden.

Datum: 14 maart, aanvangstijd 20.00 u., inloop vanaf 19.30 u.
Toegang met koffie/thee; € 5,—

Belangstellenden moeten zich van tevoren aanmelden via een mailtje aan info@zijpermuseum.nl 

 

Foto: Hans Westrik

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info