Lezing Jan Wijn over Klimaatverandering

Op 29 oktober 2019 om 19.30 uur organiseert CNME De Groenling een lezing door Jan Wijn met als titel: Klimaatverandering in de Noordkop –  Kan ik ook zelf iets doen?
De lezing is gratis bij te wonen en vindt plaats in De Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 te Schagen.
In verband met beperkt aantal plaatsen graag vooraf aanmelden via cnmedegroenling@gmail.com

Het klimaat verandert continue, daar zijn we aan gewend. Maar sinds begin 21ste eeuw hebben we te maken met extreme situaties, waarbij de gevolgen voor mens en dier ingrijpend zijn. Wind, regen, hitte en droogte maken dat onze leefomgeving steeds meer onder druk komt te staan, zeker wanneer we geen actie ondernemen. De snelheid van de klimaatverandering zorgen steeds vaker voor overlast en schade.

In de lezing van Jan Wijn worden de verschillende gevolgen van klimaatverandering in beeld gebracht. Belangrijker is misschien nog wel de vraag: “Wat kunnen we er zelf aan doen en hoe kunnen we er voor zorgen dat volgende generaties nog lang, veilig en zonder grote schade in ons leefgebied kunnen blijven wonen en werken?”

Jan Wijn is vanaf 1981 werkzaam bij het Hoogheemraadschap. De laatste jaren is hij actief als Klimaatambassadeur voor Noorderkwartier en vanuit die rol bezig met vergroten van het klimaatbewustzijn.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info