Lichtpuntjes

“Wat is dit?” zie ik het kleine meisje kijken. Voorzichtig help ik haar de klodder verf met haar vinger te ontdekken. Ik doe het zelf voor en smeer het op het glazen potje. 1 van de vele welke wij gespaard hebben met alle papa’s en mama’s van het kinderdagverblijf.

Haar buurman weet wel raad met die verf. Hij smeert het potje onder, mijn hand die het potje vasthoud, de tafel er omheen en dan zijn wangen en zijn haren. Ik laat hem ontdekken, ervaren. Uit míjn ervaring geleerd staat er een emmer met sop en washandjes klaar.

De peuter die nieuwsgierig even bij de kunstige dreumesen komt kijken vraagt wat wij doen. “We maken een mooi lichtje voor alle opa’s en oma’s in het grote huis”.
“Mag ik ook?”
“Tuurlijk mag jij ook!”
We hebben namelijk nog een hoop werk te verzetten met onze dreumesen, peuters en ook de kinderen van de Buitenschoolse opvang hebben we aan het werk gezet.

Kinderdagverblijf ’t Zandkasteel, ’t Zandpaleis en BSO het kasteel heeft zich de laatste weken namelijk opgeofferd als openbare glasbak. Alle lege potjes werden verzameld en de kinderen gingen er druk mee aan de slag.
De één voorzichtig, de ander vol enthousiasme. Met als resultaat dat we meer dan 100 potjes hadden met allemaal stippen, vegen en vingertjes in de mooiste kleurtjes.

Gelukkig waren we op tijd met het kopen van waxinelichtjes en glow-in-the-dark stokjes want de Action ging de dag vóórdat wij met de kinderen op missie gingen op slot. En om die reden, de opvang is deels ‘gesloten’ , trokken we met minder kindjes dan gehoopt maar mét meer dan 100 potjes / lichtjes afgelopen woensdag naar zorgcentrum de Zandstee.

Hier zette de kindjes alle lichtjes her en der in de binnentuin voorzien van kaarsje.
Gadegeslagen vanachter de ramen door de bewoners waar we natuurlijk even flink naar gezwaaid hebben. Een mooi alternatief nu we niet binnen op bezoek kunnen komen.

Dit tafereel was op zich al een traktatie voor hen. Maar ’s avonds, bij het vallen van de avond konden zij nog even nagenieten van alle
lichtpuntjes die de kinderen hen gebracht hadden.

 

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info