Lindsey Pegram wint thuiswedstrijd in ‘t Zand

Lindsey Pegram heeft maandag in haar eigen ’t Zand de kortebaan gewonnen. De pikeur reed na een droomfinale tegen favoriet Cattiva Byd de ereronde met Southwind Raptor. Het was alweer de vierde seizoenszege van de troef van eigenaartrainer Bert de Boer.

Daarmee sloot Pegram een geweldig kortebaanseizoen af. Ze won in totaal zes kortebanen. Ook eindigde ze knap als tweede in het pikeursklassement. Zaterdag was ze met Southwind Raptor ook de beste geweest in Utrecht.

Op de Keinsmerweg toonde Southwind Raptor opnieuw veel snelheid, maar had hij over geluk niets te klagen gehad. De Amerikaanse ruin maakte in de derde omloop tegen Obelix West twee galoppades en was daarmee uit koers. Het lot was de combinatie echter gunstig gezind. Bijloting bracht Southwind Raptor terug in de wedstrijd. Daarvan maakte hij optimaal gebruik. Met een ander bit in zijn mond liet hij de galoppades op de belangrijke momenten achterwege en kwam na winst op Columbine Lep in de vierde omloop in de finale.

Droomfinale

Daarin wachtte de grote favoriet Cattiva Byd. Pikeur John Dekker had zijn plek op de sulky overgedragen aan Wim van der Mespel, omdat hij in de halve finale tegen zijn andere paard Obelix West had geloot. Cattiva Byd gooide echter niet voor het eerst dit jaar haar eigen glazen in tijdens de finale. De razendsnelle merrie ging in de eerste rit halverwege van de benen en wilde in de derde finalerit niet meer draaien. In rit twee had ze nog wel haar klasse getoond. Na een verschrikkelijk harde rit bleef ze Southwind Raptor nipt voor tijdens de laatste kortebaan van het seizoen.

Columbine Lep en Ruud Pools eindigden als derde. De merrie uit de stal van Cees Hetteling uit Groenveld, toonde veel karakter door na een loodzware koers tot de laatste rit te blijven strijden. In de beslissende rit om het brons ging Obelix West te vroeg van start

Huldiging 't Zand 2017 Kortebaan

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info