Locatie gezocht voor Voetgolf

Gemeente Schagen staat altijd open voor nieuwe initiatieven. Zo wil Ari Menmi samen met Erik Valkenier een Voetgolfbaan realiseren in Schagen. Zij zoeken daar een geschikte plek voor, het liefst aan de rand van de stad. Zij hadden een locatie op het oog nabij De Wiel in Schagen. Het college vindt deze locatie niet geschikt. De gemeente wil wel graag gaan voor deze activiteit, waarbij beweging en sport centraal staan, op zoek naar een mooie locatie.

Wethouder Jelle Beemsterboer: “Dit is natuurlijk een mooie kans voor Schagen, dus we willen helpen om een geschikte plek te zoeken. Omdat een voetgolfbaan behoorlijk veel ruimte nodig heeft en toegankelijkheid met het openbaar vervoer gewenst wordt, kijken we al gauw naar het landelijk gebied rondom de stad Schagen.”

Locatie
Voor een voetgolfbaan zijn 18 holes nodig. Het gaat om een terrein van ongeveer 4 hectare. De ruimtelijke impact is relatief beperkt, want een voetgolfbaan lijkt erg op een weiland. Op dit terrein komen de holes, wat hindernissen en een gebouw voor de opslag en ontvangst van de gasten. De ruimtelijke impact voor een voetgolfbaan is kleiner dan bijvoorbeeld een ‘gewone’ golfbaan. Er kunnen alleen geen koeien meer op dat land staan of gewassen, want regelmatig lopen voetgolfers over het terrein. De verzorging van het terrein neemt de initiatiefnemer op zich.

Wat is voetgolf?
Voetgolf is sinds 10 jaar een officiële sport in Nederland. Tijdens het eerste NK Footgolf in 2019 werd duidelijk dat deze sport meer eist dan alleen de juiste traptechniek. Naast inzicht, precisie en traptechniek moeten spelers ook rekening houden met bunkers, waterhindernissen en wind. Voetgolf kan beoefend worden door jong en oud, man en vrouw. Ook voetbalervaring is geen vereiste, al is het wel handig als je enige vorm van balgevoel hebt. Ari Menmi: “Voetgolf is een mooi sportief initiatief voor jong en oud. Je bent immers nooit te oud om te bewegen en voor een spelletje. Voetgolf is een leuke combinatie van beiden. Dit plan lijkt ons een mooie aanwinst voor Schagen en omstreken.”

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info