Luisteren en kijken naar vleermuizen

De kooiker van Landschap Noord-Holland houdt vrijdag 10 juli van 21.30 tot 23.00 uur een vleermuizen-luister-excursie in de Eendenkooi ’t Zand aan Korte Bosweg 47a. 

Luisteren naar vleermuizen? Maken die geluid dan? Vleermuizen maken weliswaar geluid, maar voor ons is dat niet hoorbaar. Gelukkig is daar een oplossing voor. Dankzij de zogenaamde batdetector die de gids bij zich heeft kan hij hun geluid toch laten horen. En het leuke is dat iedere soort vleermuis een eigen geluid maakt. Zo kunnen we deze dieren alleen al op geluid herkennen. De gids heeft een lamp bij zich, dus krijgen de deelnemers de vleermuizen ook te zien. En wellicht horen of zien ze nog andere dieren die in het donker actief zijn, zoals een uil.

Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot twaalf jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-. Aanmelden voor de excursies kan via www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden kan ook, maar houdt er rekening mee dat slechts kleine aantallen bezoekers worden toegelaten. Dit om er voor te zorgen dat het rustig blijft in de eendenkooi.

Jeugd-excursie eendenkooi Dutchphoto
De deelnemers krijgen de vleermuizen echt te zien. Foto: Dutchphoto
Vleermuiskast
Een vleermuiskast in de Eendenkooi. Foto: LNH

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info