Luisteren naar vleermuizen

In de Eendenkooi aan Korte Bosweg 47a kunnen belangstellenden vrijdag 21 augustus van 20.15 tot 21.45 uur samen met de gids van Landschap Noord-Holland luisteren naar vleermuizen.

Luisteren klinkt misschien wat vreemd, maar ze maken echt geluid. Maar voor ons is dat niet hoorbaar. Maar dankzij de zogenaamde batdetector die de gids bij zich heeft kan hij hun geluid toch laten horen. En het leuke is dat iedere soort vleermuis een eigen geluid maakt. Zo kunnen we zonder deze dieren te zien ze toch herkennen. De gids heeft een lamp bij zich, dus de deelnemers aan de excursie krijgen de vleermuizen vast ook wel te zien. En wellicht horen of zien ze nog andere dieren die in het donker actief zijn.

Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot twaalf jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden kan ook, maar houdt er rekening mee dat de Eendenkooi slechts kleine aantallen bezoekers kan toelaten. Dit om er voor te zorgen dat het rustig blijft in de eendenkooi.

Dwergvleermuis. Fotograaf Do van Dijck
Dwergvleermuis. Fotograaf Do van Dijck

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info