Maak deze Toppers niet zwart

De clandestiene fietstocht van Wim van Duin heeft heel wat los gemaakt in en rond De Zandstee. Het kreeg zelfs landelijk belangstelling.

De grote aanjager tot actie was wel Jolanda van Duin, die tijdens een bijeenkomst veel medestanders vond die als mantelzorgers graag de helpende hand toe willen steken aan het onder grote druk staande zorgpersoneel.

Ze hebben volgens mij juist veel waardering voor hetgeen ze doen en naast hun werk nog organiseren om het leven van de bewoners wat aangenamer te maken.

Het gaat juist om die strenge regelgeving voorgeschreven door mensen die totaal niet weten wat er in een tehuis leeft. Ook het management zou een rol kunnen spelen maar verschuilt zich achter de regels.

Het is dan ook merkwaardig dat bij De Zandstee ineens spandoeken hangen met de tekst:

                   Jullie werken met je hart

                   Maak deze toppers niet zwart

                                 Jullie collega’s van De Bron

 

Dit lijkt mij een enorm misverstand. De groep mantelzorgers wil juist samen met het zeer gewaardeerde personeel een front vormen om verbeteringen tot stand te brengen. Van zwart maken is zeker geen sprake.

Het werk dat voorheen door mantelzorgers en andere vrijwilligers werd gedaan komt nu allemaal op het bordje van het personeel, hoe lang houden ze dat nog vol???

Eigenlijk zou je een aantal mantelzorgers of vrijwilligers onbezoldigd in dienst moeten kunnen nemen. Uiteraard worden deze dan wel getest.

Gerard Schagen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info