MarGrieten & Mannen wint sportverkiezing

Een bijzondere sportverkiezing zondag 5 januari in de kantine van Geel-Zwart ’30. Het team MarGrieten & Mannen won terecht de verkiezing en dat zorgde voor emotionele momenten bij de aanwezigen. Nadat bij Margriet Slijkerman de verschrikkelijke diagnose ALS was geconstateerd werd een team geformeerd dat mee ging doen aan de Tour du ALS. Liefst 26 fietsers beklommen de berg en zamelden zo veel geld in voor onderzoek naar de spierziekte.

MarGrieten & Mannen won de verkiezing met overmacht. Jan-Arie Strooper kwam in zijn toespraak terug op de bijzondere prestatie waarbij saamhorigheid, teamspirit en wilskracht hand in hand gingen. Aanvoerder van Geel-Zwart ’30 Mattijs Bleijendaal – de winnaar van vorig jaar – overhandigde de wisselbeker aan Margriet Slijkerman.

Op de tweede plaats eindigde tafeltennister Rianne van Duin. Het grote talent traint dagelijks en was daardoor ook afwezig bij de verkiezing. Het brons ging naar de handbalsters van Geel-Zwart. Voorzitter Peter Apeldoorn nam de bos bloemen in ontvangst.

Aansluitend aan de sportverkiezing vond de Nieuwjaarswedstrijd plaats. De wedstrijd tussen een mix van de oude en de huidige generatie stond onder goede leiding van scheidsrechter Jan Bierhaalder. In een eenzijdig duel won de ploeg in de uitshirts met uitblinkers Mattijs Bleijendaal en Peter Noordstrand.

Voorzitter Marcel Noppen sprak iedereen in de Nieuwjaarstoespraak toe in een bomvolle kantine. Bloemen en een speld waren er voor Willem Apeldoorn en Gertjan Zomerdijk. Beide spelers zijn 25 jaar lid. Daarnaast is Willem aanvoerder van het derde elftal en Gertjan webmaster sinds jaar en dag. De voorzitter kwam in zijn toespraak ook nog terug op de trainerswisseling en wenste Ed van der Pol succes in de tweede seizoenshelft. Tot slot werd Gerard Hobma bedankt. Deze duizendpoot van de vereniging stopt met zijn werkzaamheden en kreeg een welverdiend applaus.

Twee leden die een bijzondere staat van dienst hebben bij Geel-Zwart ’30 werden tot erelid DSC_6646benoemd. Allereerst werd Bart Hoekman naar voren geroepen. Hij zit sinds 1992 in het hoofdbestuur en is daarmee het langst zittende hoofdbestuurslid. Verder regelt hij al jaren de Nieuwjaarswedstrijd en receptie, is scheidsrechter, zit al 21 jaar in het wielercomite en regelt het oud papier voor de vereniging. Voorzitter Marcel Noppen noemde Bart Hoekman de ogen en oren van het bestuur en de wandelen database voor prille bestuurders. Het tweede erelid is Jan-Arie Strooper. Hij is de langst zittende voorzitter van de jeugdcommissie en is jarenlang afgezant van de jeugd in het hoofdbestuur geweest. Verder is Jan-Arie Strooper organisator van de sportverkiezing, het minitoernooi, het schoolvoetbal en andere toernooien en jeugddagen. Beide Geel-Zwarters in hart en nieren kregen de bijbehorende erelidspeld, een oorkonde, een mooie bos bloemen en een langdurig applaus. Gelukkig voor de vereniging blijven beide heren zich inzetten voor de vereniging.

FOTO’S ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info