De Pen is bij… Marian Kneppers-Schouten

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is
deze keer bij… Marian Kneppers-Schouten. “Ik 
ben geboren op 24 februari 1956 in het dorpje Eenigenburg aan de West-Friese dijk en kom uit een gezin van acht kinderen, zes broers en een zus. In Burgerbrug ging ik naar de kleuterschool en tot de derde klas naar de lagere school. Wij verhuisden naar de Rijperweg in Sint Maarten en ik ging de laatste drie jaar hier naar de lagere school. In Schagen ging ik naar de Nobelschool. Ik werkte op zaterdag, vakanties en later de hele week bij de  plaatselijke supermarkt. Waar ik van mijn eerst verdiende geld, een brommer kocht en hiermee naar de kermis in ’t Zand ging. Op achttienjarige leeftijd ging ik in de verpleging werken als Z-verpleegkundige. De opleiding ben ik begonnen in Huize Ursula Nieuwveen en afgerond op Noorderhaven, waar ik heb gewerkt tot de geboorte van Ronald. In 1982 werd ik toen fulltime moeder en in 1984 werd Annemieke geboren. Mijn eerste contact met de psz was toen Ronald er als 2 1/2  jarige peuter heen ging bij Juf Anneke. Ik werd gevraagd om plaats te nemen in het bestuur. Dat werd een, ja. In 1990 werd ik gevraagd om een nieuwe peutergroep op te starten, dat vond ik geweldig en tot aan de dag van vandaag doe ik dat met veel plezier. Waardoor ik gevraagd ben voor deze rubriek.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben samen met Kees kneppers in 1978 in ’t Zand komen wonen in de Tulpstraat, waar we 19 jaar hebben gewoond. Ronald en Annemieke zijn daar geboren. Waar we ons bedrijf Zabo Plant hebben opgestart.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Een mooi dorp landelijk gelegen aan het Noord-Hollands kanaal, waar je op de fiets stapt en tussen de bollenvelden, de koeien en de schapen bij het strand aankomt. De saamhorigheid tussen onze dorpsgenoten, de sportiviteit, het thuisgevoel als ik terugkom van vakantie, een  mooie baan, gezellige buren en familie om mij heen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat zijn er twee, ons eigen stekkie aan de Oude Rijksweg, veel ruimte, gezellig huis, een mooie tuin met sauna en bbq-plaats. De peuterspeelzaal met een prachtige locatie in de brede school.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat ik Kees heb ontmoet, samen in ’t Zand zijn gaan wonen, hier onze kinderen zijn geboren. De verhuizing naar de Oude Rijksweg.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Van mijn dochter Annemieke en haar vriend Cesare, mijn baan als peuterleidster en dat ik daardoor zoveel mooie contacten heb met ouders, oma’s en opa’s, kinderen en collega’s. Lekker eten met een goed glas wijn erbij, avondje sauna in eigen tuin, heerlijk bij het houtkacheltje zitten, fietsen, zwemmen, wandelen, fitnessen en zeilen op de Middellandse Zee.

 

Wat mist ’t Zand?

Voor het dagelijks levensonderhoud zijn alle voorzieningen aanwezig. Willen we meer uitdagingen, geen probleem, want de rest van de wereld ligt er omheen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Laat mij maar lekker slapen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik dat ik met veel plezier een echte Zandtemer ben geworden.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Annie Molenaar, mijn ex-collega van psz De Zandbak. Ik vind Annie een vriendelijke, lieve, sociale vrouw. Als we elkaar zien hebben we altijd wel iets te bespreken.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info