Martien Hoekman Kampioen Jan Groot biljarttoernooi

Het 18e Jan Groot biljarttoernooi in  De Zandstee van 6 januari t/m 10 januari 2020. –  Dit toernooi geldt voor het jaar 2019.

Aan dit toernooi deden 38 biljarters mee. Zij waren ingedeeld in 8 poules en ieder speelde 4 wedstrijden. Van elke poule ging nr 1 over naar de finale wedstrijden op vrijdag 10 januari en moest dan 2 caramboles meer maken. Dat waren de volgende personen:

Poule A          car.                                           

Hoekman          19
Bruin                 20
Bakelaar            17
v.d. Berg            13

Poule B                car.

N. Hertogh               37
Jos Beers                  37
J. Bleijendaal           42
H. kleef                      34

Er werd goed gespeeld en Jos Beers maakte de hoogste serie van 17 . Maar er waren ook wedstrijden van 11 en 12 beurten, waarin 37 of 42 car. gemaakt werden. Prachtig.

In poule A eindigde als 1e M. hoekman en als 2e H. v. d. Berg.

In poule B eindigde als 1e J. Bleijendaal en als 2e N. Hertogh

De overige spelers werden als 5e geklasseerd.

De strijd om 3 en 4 ging tussen N. Hertogh 37 car. en H. v. d. Berg 13 car.

Het was spannend voor beide mannen.. Maar Nico maakte in beurt 5 en 6 tezamen 10 car. terwijl het bij Henk niet erg wilde lukken. En in beurt 14 maakte Nico ook nog een serie van 13 en kwam toen op 36  en maakte het in de 16e beurt uit. En werd zo 3e op dit toernooi en kreeg het verdiende applaus. H. v. d. Berg was tevreden met de 4e plaats, want hij ging heel tevreden met een trofee naar huis. Dit alles onder leiding van arbiter B. Hoekman.

De finale wedstrijd ging tussen Joop Bleijendaal 42 car. en Martien Hoekman 19 car.

Beide spelers konden niet zo goed op gang komen want na 7 beurten had Martien slechts 7 en Joop 8 car. In beurt 8 maakte Joop een mooie serie van 12 en kwam op 20. Martien volgde daarna telkens met 1  per beurt, maar wisselde dat ritme af met dan weer 2. De wedstrijd stond onder goede leiding van arbiter Henk Kleef. Na 16 beurten stond bij Joop de teller op 32 en bij Martien op 12. Het  was spannend. Het publiek  genoot ook van de mooie wedstrijd.  Na 22 beurten maakte Martien het uit met 2 mooie car. en werd Kampioen van dit toernooi. Hij kreeg een groot applaus van het publiek. Joop eindigde op 36 car.

De prijsuitreiking deed Henk kleef en de winnaars gingen tevreden naar huis met een mooie trofee.

We bedanken de spelers voor hun sportieve inzet en de arbiters en schrijvers tijdens dit evenement.

Daardoor kijken we terug op een zeer geslaagd toernooi.

Henk en Berto

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info