Mijn beleving van de maand april

MIJN BELEVING VAN DE MAAND APRIL
Door Gerard Schagen

Voetbal is oorlog wordt wel eens gezegd; en ja, daar begint het aardig op te lijken.. Met alleen Fijenoord-aanhang op de tribune loopt het toch nog volledig uit de hand.

Op een ander veld moet Xavi Simons het ontgelden.

Je zou denken dat de echte voetballiefhebber smult van de inzet en weergaloze acties van deze 19-jarige. Niks hoor, het lijkt een reden om hem met spreekkoren voor van alles uit te maken. Voor de KNVB lijkt eindelijk de maat vol. Voor het eerst werd een wedstrijd na het tweede incident gestaakt.

Ik ga zondag maar gewoon naar Geel-Zwart, hopend op een verassing en ‘s avonds kijken naar de score in voetbalcoach van het jaar. Zo blijft voetbal toch nog leuk.

 

Het is Goede Vrijdag, een klein meisje in handbaltenue kan maar net bij de bel. Het is tijd voor de jaarlijkse handbaleieren. Dan denk je ineens; Hoe zal het met de handbaldames zijn? Toch maar even googelen. Via de sporthal kom je het meeste aan de weet. De twee laatste wedstijden zijn gewonnen, ga zo door….maar zoek ook wat meer publiciteit, zoals b.v. DOKO, alle weken kan je lezen hoe het weekend is verlopen en als je meer wilt weten kan je doorklikken naar de site. Dit geldt niet alleen voor de handbal. Notabene in het krantenverslag  van Geel-Zwart – Flevo lees je dat Sparta’67 hard op weg is om kampioen te worden. Schreeuw dit gewoon van de daken via tzand.info….

 

Naar de première van EMM geweest. Na een avond feesten komen de mysterieuze figuren tot leven. Raadsels moesten worden opgelost. Het werd een hilarische klucht waarbij je dacht; zal de mattenklopper het einde van de voorstelling wel halen?

Bij EMM zagen we een aantal veelbelovende nieuwe krachten. De toekomst lijkt verzekerd.

We waren uitgenodigd in Sassenheim waar het grote bloemencorso voorbij trok. Het waren weer geweldige kunstwerken en we hielden het gelukkig droog. We hebben gelijk de uitnodiging voor volgend jaar al weer op zak.

’s Avonds in het journaal kwamen de praalwagens nog eens langs en het weerbericht startte met een foto van Dirk Smit. Jawel, een bollenveld nabij ’t Zand. Een leuke afsluiting van een mooie dag. Uiteraard ging het op deze foto om de bijzondere wolkenrand.

 

Ik las een artikel over 10 jaar Paus Franciscus en dan gaat het altijd over wat heeft hij wel en wat heeft hij niet goed gedaan.

Ik vond het veel interessanter om te lezen dat, voordat hij op 32-jarige leeftijd tot priester werd gewijd, hij scheikunde had gestudeerd en gewerkt had als conciërge, leerkracht en zelfs als uitsmijter. Hij was dus zeker niet wereldvreemd.

Het Oranje comité maakte er weer een fantastisch feest van. Met een leger aan vrijwilligers was een grote diversiteit aan spellen klaar gezet voor de jeugd.  Van boksen, balanceren, touwtrekken tot de formule 1 van Max Verstappen. Alleen moest je het voertuig zelf in beweging brengen en zag je geen rokende banden.

Met het oranjezonnetje er bij werd het allemaal heel gezellig. Nogmaals, vooral de inzet van vele vrijwilligers zorgde voor dit succes.

 

We hebben de maand april besloten met de kleurrijke fietstocht van Bloeiend Zijpe.

Het was één van de mooiste dagen van de maand, vandaar dat het ijsje bij camping “Het Ananas” extra lekker was.

Het was ook geen gebagger door mul zand of prut, je kon gewoon op de fiets blijven zitten. Nog niet eens alle tulpen stonden in bloei en je kon zien dat ze last van de kou hadden, de steeltjes waren maar kort en dat hebben de kwekers niet graag.

 

Ook april was in mijn achtertuin een natte maand, 87 mm in 10 dagen, dat is nog eens zoveel als het gemiddelde.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info